Havi 900 ezerért ad tanácsot Baranyi Krisztinának Ferencváros korábbi SZDSZ-es polgármestere

Havi 900 ezerért ad tanácsot Baranyi Krisztinának Ferencváros korábbi SZDSZ-es polgármestere

Baranyi Krisztina (Fotó: Halász Nóra/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Gegesy Ferenc, a kerület korábbi SZDSZ-es polgármestere havi 900 ezer forintért ad tanácsokat a Ferencvárosnak – adta hírül a Klubrádió. A tanácsadói szerződést nem sokkal az önkormányzati választásokat követően kötötték. Baranyi Krisztina, Ferencváros októberben megválasztott új vezetője megerősítette a rádió értesülését. Mint elmondta, Gegesy tapasztalatai miatt az alpolgármesteri juttatást ítélték meg számára.

Baranyi hangsúlyozta, még sosem volt polgármester, így a zökkenőmentes munkavégzéshez szüksége van egy tapasztalt tanácsadóra, Gegesy pedig szerinte 20 évig kiválóan vezette a kerületet. A polgármester hozzátette, nem tudja, mennyi is pontosan az alpolgármesteri juttatás, néha még a saját fizetésére sem emlékszik, de akár háromszor annyit is fizetne Gegesynek. A szerződésről szólva elmondta, az határozatlan időre szerződés, a volt polgármester addig marad tanácsadóként, amíg Baranyi Krisztina „nem érzi magát biztonságban”.

Felderíti a mutyikat az új I. kerületi és a ferencvárosi polgármester | Magyar Hang

A polgármesteri székbe került ellenzékiek közül többen is arról beszéltek, nyilvánosságra hozzák a gyanús ügyeket. A hvg.hu-nak nyilatkozó Váradiné Naszályi Mária, frissen megválasztott polgármester felülvizsgáltatja az I. kerület nagy port felkavaró bérlakásbotránya után a bérleti szerződéseket. Szavai szerint azoknak nem kell félni, akik tisztességes úton jutottak bérleményükhöz.

Gegesy Ferenc 1990-től 2010-ig irányított a Ferencvárost. Tapasztalatairól a Rend és rendszer – Húsz év polgármesteri székben című 2016-os könyvében ír. Ebben részletesen kifejti a kerületi korrupció működését, amely szerinte a politikai rendszer része, és amelyet polgármesterként is képtelen volt kiirtani.