Illegálisan működtetett hotelt a belvárosban Becsó Zsolt fideszes képviselő

Illegálisan működtetett hotelt a belvárosban Becsó Zsolt fideszes képviselő

Becsó Zsolt (Fotó: Becsó Zsolt Facebook oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Évek óta működhet feketén a Nagymező utca 66. szám alatt a kormánypárti képviselő cégének tulajdonában lévő apartmanhotel – írja a 24.hu. A portál szerint a Bp Design Hotel & Apartman (BDHA) felerészben Becsó Zsolt, a Fidesz Nógrád megyei országgyűlési képviselőjének tulajdonában van, s bár 2017 tavasza óta biztosan üzemel, a mai napig nem rendelkezik érvényes engedélyekkel. A cikk megjelenésével párhuzamosan a terézvárosi önkormányzat lépett az ügyben.

A szálloda, amely egy Nagymező utcai társasház átalakított lakásaiban kapott helyet, úgy hirdeti magát, hogy „Egy üde színfolt Budapest közepén”. A Booking.com szálláskereső oldal adatai szerint az apartmanhotel több mint két éve üzemel, a legális működéshez szükséges kereskedelmi engedélyt azonban a szállodát működtető vállalkozás még csak nem is igényelte meg korábban.

Az intézményt birtokló Ublot Kft-t Becsó Zsolt felel-fele arányban osztja meg barátjával, Molnár Arnolddal, akinek a környezete a portál szerint a trafikújraosztás komoly nyertese: felesége, édesanyja, két lánya, míg egyik lányának a barátja anno tucatnyi trafikengedélyt nyert el Salgótarjánban.

A földhivatali tulajdonlapokból kiderült, hogy az Ublot 2016-ban vásárolta be magát a társasházba. Abban az évben egy földszinti, 47 négyzetméteres lakást, egy első emeleti, 92 négyzetméteres lakást, egy második emeleti, 92 négyzetméteres lakást, valamint egy földszinti, 324 négyzetméteres üzlethelyiséget vásárolt a Becsó Zsolt tulajdonában álló cég mindössze pár hónap leforgása alatt. Ez összesen több mint 550 négyzetméternyi ingatlan a Nagymező utca 66 szám alatt. Ezek mellett a tulajdoni lapokon előbb egy 302 milliós OTP-s jelzálog szerepelt, majd miután ezt törölték, egy 125 milliós FHP-s jelzálog jelent meg 2017-ben.

A szálloda jól láthatóan üzemel, folyamatosan érkeznek az online értékelések, és az újságírónak a recepción is megerősítették, hogy a BDHA egy működő hotel. Ezzel szemben a cikkben megszólaló M. Zoltán, aki az Opten adatai szerint nem tulajdonostárs, de nem is cégvezető, azt állította, hogy jelenleg nem üzemel a szálloda, hanem „próbaüzem” zajlik. A terézvárosi önkormányzat tájékoztatása szerint ugyanakkor a cég semmilyen engedéllyel nem rendelkezik, a kerület így azonnal lépett az ügyben, helyszíni szemle után bezáratták a szállodát, és szankciókkal fog élni.

A portálnak írt levelükben hangsúlyozták, az illegálisan üzemelő helyek kiszűrésére a hivatalnak nincs megfelelő apparátusa: a nyilvánosság segít nekik az illegális tevékenység visszaszorításában.

Becsó Zsoltról a Hvg.hu tavaly írta meg, hogy Hollókőn a testvérével, Becsó Károllyal közös vállalkozást vezet, amely 34 millió forintnyi uniós támogatásból nem vendégházat, hanem egy saját használatú ingatlant épített. A Direkt36 pedig arról írt, hogy bár tízmilliókat kapott az államtól, a fideszes képviselő nem szerepeltette az összeget a vagyonnyilatkozatában. Becsó Zsolt a 24.hu megkeresésére nem reagált.