Hat sebész mondott fel a Jahn Ferenc-kórházban

Hat sebész mondott fel a Jahn Ferenc-kórházban

A Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet (Fotó: Délpestikórház.hu)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház hét sebész szakorvosa közül hatan benyújtották felmondásukat – értesült az Index. A hírportál úgy tudja, az orvosok azért döntöttek így, mert a terhelésükhöz képest aránytalanul alacsonynak tartják az ügyeleti díjakat. A tárgyalások eddig nem vezettek eredményre.

Lepedőn, pelenkán, injekciós tűn spórolnak a Jahn Ferenc-kórházban | Magyar Hang

Lepedőn, pelenkán, injekciós tűn és egyéb fogyóeszközökön kénytelen spórolni a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet. Az intézmény adósságállománya ugyanis már közelíti az egymilliárd forintot - tudta meg a Magyar Hang. Információink szerint az intézmény tíz százalékkal próbálja lefaragni az eszközbeszerzési költségeket. Úgy tudjuk, a kórház különböző osztályai már egymás között csereberélnek, így próbálják megoldani a felmerülő eszközhiányokat.

A lap értesüléseit az intézmény vezetője sem tagadta. Ralovich Zsolt főigazgató válasza szerint a kórház sebészeti osztályának több orvosa valóban benyújtotta felmondását. Az intézmény vezetése azonban tovább folytatja az egyeztetéseket a részleg orvosaival, "biztosítva egyúttal a feladatuk ellátásához szükséges anyagi- és tárgyi feltételeket", de a munkakörülmények javítása érdekében tett intézkedések sorozatát és a felajánlott ügyeleti díjemelést nem fogadták el.

Az orvosok felmondása nem gátolja a kórházban a folyamatos és magas színvonalú betegellátást

– közölte a kórház.

Az orvostársadalom kizsigerelt | Magyar Hang

Az egészségügy nem tud összeomlani, de a gödörnek nincs alja - állítja a Magyar Orvosi Kamara november végén megválasztott elnöke. Kincses Gyula a szervezet korábbi belső ellenzékének számító Újratervezés orvoscsoport jelöltjeként közel kétharmados győzelmet aratott elődje, a kamarát 16 évig vezető Éger Istvánnal szemben.

Mint az Index hangsúlyozza, a kórház sebészeti osztályán csak szakorvosok lehetnek ügyeletvezetői poszton. Amennyiben hatan távoznak közülük, nem lehet megszervezni az ügyeleteket. Ennyi sebész szakorvost pedig jelenleg lehetetlen rövid idő alatt másik helyről leigazolni Budapesten.

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

Ha Petőfi egyszer csak felbukkanna 2024-ben, Orbán Viktornak nem is kellene olyan nagyon erőlködnie, hogy meggyőzze őt a NER igazáról – mondta a költő visszatéréséből féktelen szatírát gyártó animátor, aki szerint az alkotását talán még Bayer Zsolt is nevetgélve nézné. A YouTube-on két hete bemutatott videó nagyot megy, eddig több mint 110 ezren látták, és hamarosan jön a folytatás. Mitől különleges hely a Szondi utca, hogyan fordul „a teremtője” ellen Petőfi, mi a baj Gyurcsánnyal, miért gesztikulál olyan hevesen Tölgyessy Péter és hogyan lett ekkora a siker a videó? Erről kérdeztük az animáció alkotóját, aki örül a pozitív visszajelzéseknek, bár felkészült az ellenkezőjére is, őrzi anonimitását, a közönségtől pedig csak madártejet vár támogatásként.