HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Megváltoztatt...

Megváltoztatták a Főkert vezetői pályázatát, immár agrármérnök is jelentkezhet

Nyugalom csomag

Legyen Ön is előfizetőnk, most akár egy hónapra is otthonába rendelheti a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti ITT! Köszönjük!

HIRDETÉS

Ahogy azt szombaton a Magyar Hang is megírta, Karácsony Gergely pályázatot írt ki a Főkert vezérigazgatói posztjára. Bár a kiírás szövege szerint, ha a főpolgármester a jelenlegi vezérigazgató, Szabó József megbízatásának fenntartásáról dönt, értelemszerűen kinevezésre vonatkozó döntést nem hoz, a pályázat alapján úgy tűnt, hogy az FKF és a Főtáv után a Főkert vezetőjét is kirúghatják. A fővárosi önkormányzat azonban cáfolta az értesülést. Lapunknak küldött válaszukban hangsúlyozták minden fővárosi cég esetében pályázat útján fog eldőlni ki lesz annak vezetője.

„A mostani vezérigazgatóknak lehetőségük van újra pályázni és mint azt a főpolgármester korábban elmondta, ha az övék a legjobb pályázat maradhatnak a pozícióban, kivétel ez alól eddig, a két már menesztett vezérigazgató az FKF Zrt. és a Főtáv vezetői, akik mindketten méltatlanná váltak feladatuk ellátására.”

A Főkert vezetésére kiírt pályázat azonban nem tette lehetővé, hogy Szabó József is pályázzon, a főváros most ezen is változtatott, módosítottak a feltételeken, így most már agrármérnökök is jelentkezhetnek.

HIRDETÉS

A pozíció betöltéséhez a korábbi szöveg alapján „közgazdasági, jogi vagy műszaki területen szerzett, mesterfokozatnak megfelelő felsőoktatási végzettség” szükségeltetett, emiatt érezhette úgy a kertész szakma, hogy politikai döntés születik majd egy szakmai pozícióról. Az is különösnek tűnt, hogy az első kiírásban meglehetősen szűk határidőt szabtak, hiszen a jelentkezőknek december 20. délutánjáig be kellett adniuk a pályázatukat. Így alig öt napjuk volt a teljes szakmai anyag összeállítására, és mivel a pozíciót január 1-vel lehetett volna betölteni, az önkormányzatnak az ünnepek miatt így legfeljebb két napja maradt volna arra, hogy kiválassza a Főkert új vezetőjét.

Az új kiírás szerint a leadási határidő december 30., a főpolgármester 2020. január 10-ig dönt a kinevezésről, a munkakezdés legkorábbi időpontja pedig 2019. január 15.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

HIRDETÉS
Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

36,077lájkolóTetszik
3,186követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Ahol még akarni sem tudnak, ott van a legnagyobb baj” – Magyar Hang-ajánló

Ünnepi interjú Beer Miklóssal, beszélgetés Ángyán Józseffel. Csendes húsvét Hollókőn. Keresse a 100. Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek