Havi 15 órányi munkáért 381 ezer forint

Havi 15 órányi munkáért 381 ezer forint

Baranyi Krisztina (Fotó: Halász Nóra/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Havi 15 óra munkáért 381 ezer forintos szerződése volt a IX. kerületi önkormányzatnak a Papcsák Ügyvédi Irodával – a dokumentumot a kerület új polgármestere hozta nyilvánosságra Facebook-oldalán. A szöveg szerint ez a pénz akkor is járt, ha a megbízó nem vette igénybe ezt a keretet.

Security Check Required

Baranyi Krisztina szerint ez „kitűnően megmutatja, hogyan lapátolták ki a közpénzt Fidesz-közeli tanácsadóknak, ügyvédi irodáknak, vitorlás-haveroknak, rokonoknak az elmúlt 9 évben”. A megbízás egyébként 2017 márciusától élt, de a kerületvezető azt azonnal felmondta.

A polgármester annak kapcsán mutatta be a szerződést, hogy támadták, miután kiderült: Gegesy Ferenc korábbi kerületvezető havi 900 ezer forintért ad tanácsot az önkormányzatnak. Baranyi Krisztina akkor ezt azzal magyarázta, hogy még sosem volt polgármester, így a zökkenőmentes munkavégzéshez szüksége van egy tapasztalt tanácsadóra, Gegesy pedig szerinte 20 évig kiválóan vezette a kerületet.