HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Fidesz–KDNP: ...

Fidesz–KDNP: Pikó András lapja „észak-koreai stílusú”

Kérjük, támogassa a Magyar Hangot...

és a szabad sajtó megmaradását! Olvasóink segítségére is szükségünk van, hogy még több riportot és tényfeltáró cikket közölhessünk. Részletek ITT.

HIRDETÉS

Megdöbbentő és példa nélküli az a cenzúra és manipuláció a józsefvárosi Fidesz–KDNP szerint, amelyet a „Pikó András-féle Józsefváros Újság alkalmaz”. A kormányzó, de a kerületben ellenzékbe szorult pártszövetség állítása szerint a lap úgy adta közre „egy 
fideszes képviselő írásban adott interjúját, hogy annak tartalmát – engedély és értesítés nélkül – egyoldalúan és manipulatív módon átírták, hogy a feltett kérdéseket utólag megváltoztatták, a válaszokból kiollóztak részeket, megváltoztatták annak szövegét, sőt, 
kommentárokat is fűztek hozzá”. Ezért, teszik hozzá, „amíg Pikó András nem kér bocsánatot, és a jelenlegi helyett nem kerül kinevezésre új, a szakmai követelményeknek 
minimálisan megfelelni képes főszerkesztő a Józsefváros Újság élére, a 
józsefvárosi Fidesz–KDNP nem ad nyilatkozatot Pikó András észak-koreai 
stílusú lapjában”.

HIRDETÉS

Emlékezetes, a fideszes kerületvezetés idején a helyi újságból teljesen kiszorították az ellenzéket, az kizárólag a Fidesz propagandalapjaként működött. A kerület prominens fideszes vezetője a Fidesz parlamenti frakcióvezetője, Kocsis Máté, akinek nevéhez köthető többek között a „zaklatószínház” kifejezés. Ő akart annak idején drogtesztet alkalmazni az újságírókon és ő volt a parlamenti fegyelmi szabályok szigorításának szószólója is.

A lap korábban csak a helyi fideszes vezetők jóváhagyása után jelenhetett meg, erről egy kiszivárgott email is tanúskodik – írta a Média1. Ami a főszerkesztő személyét illeti: Tóth Ákos, a 168 Óra korábbi vezetője ideiglenesen vállalta el két szám erejéig a lap irányítását. Erről maga jegyzett cikket a legutóbbi Józsefváros Újságban, amelyben az új polgármester immár alig szerepel.

Elértük Tóth Ákos főszerkesztőt, aki lapunknak azt nyilatkozta: amennyiben a józsefvárosi Fidesz jogi eljárást kezdeményez, állnak a per elébe. Az interjúalany az anyagot lapzárta előtt küldte vissza, többnapos késlekedéssel, és abban csak annyi szerkesztés történt, amennyit egyébként más cikkek esetében eszközölni szoktak. Egyetlen kérdés módosult utólag, hogy legyen értelme, mert a nyilatkozó másra válaszolt. A szerkesztőknek a késői visszaküldés miatt nem volt lehetőségük visszakérdezni, akkor sem, amikor ténybeli tévedés szerepelt a válaszban, ezt jelezték szerkesztői kommentben, a választól jól elkülönített módon.

HIRDETÉS

Az új főszerkesztő január 2-án foglalja el tisztségét.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

31,702lájkolóTetszik
3,047követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

A NER közepén állva – Magyar Hang-ajánló

Interjú Udvaros Dorottyával, kádári módszerekkel megosztott magyar közösségek és az Edda, ózdi és sályi riport. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Öt magyar van karanténban Tenerifén

A tiszteletbeli konzul kapcsolatban van két családdal, és még egy külügyi munkatárs utazott oda az ő segítésükre.