HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Fidesz–KDNP: ...

Fidesz–KDNP: Pikó András lapja „észak-koreai stílusú”

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!

HIRDETÉS

Megdöbbentő és példa nélküli az a cenzúra és manipuláció a józsefvárosi Fidesz–KDNP szerint, amelyet a „Pikó András-féle Józsefváros Újság alkalmaz”. A kormányzó, de a kerületben ellenzékbe szorult pártszövetség állítása szerint a lap úgy adta közre „egy 
fideszes képviselő írásban adott interjúját, hogy annak tartalmát – engedély és értesítés nélkül – egyoldalúan és manipulatív módon átírták, hogy a feltett kérdéseket utólag megváltoztatták, a válaszokból kiollóztak részeket, megváltoztatták annak szövegét, sőt, 
kommentárokat is fűztek hozzá”. Ezért, teszik hozzá, „amíg Pikó András nem kér bocsánatot, és a jelenlegi helyett nem kerül kinevezésre új, a szakmai követelményeknek 
minimálisan megfelelni képes főszerkesztő a Józsefváros Újság élére, a 
józsefvárosi Fidesz–KDNP nem ad nyilatkozatot Pikó András észak-koreai 
stílusú lapjában”.

Emlékezetes, a fideszes kerületvezetés idején a helyi újságból teljesen kiszorították az ellenzéket, az kizárólag a Fidesz propagandalapjaként működött. A kerület prominens fideszes vezetője a Fidesz parlamenti frakcióvezetője, Kocsis Máté, akinek nevéhez köthető többek között a „zaklatószínház” kifejezés. Ő akart annak idején drogtesztet alkalmazni az újságírókon és ő volt a parlamenti fegyelmi szabályok szigorításának szószólója is.

HIRDETÉS
HIRDETÉS

A lap korábban csak a helyi fideszes vezetők jóváhagyása után jelenhetett meg, erről egy kiszivárgott email is tanúskodik – írta a Média1. Ami a főszerkesztő személyét illeti: Tóth Ákos, a 168 Óra korábbi vezetője ideiglenesen vállalta el két szám erejéig a lap irányítását. Erről maga jegyzett cikket a legutóbbi Józsefváros Újságban, amelyben az új polgármester immár alig szerepel.

Elértük Tóth Ákos főszerkesztőt, aki lapunknak azt nyilatkozta: amennyiben a józsefvárosi Fidesz jogi eljárást kezdeményez, állnak a per elébe. Az interjúalany az anyagot lapzárta előtt küldte vissza, többnapos késlekedéssel, és abban csak annyi szerkesztés történt, amennyit egyébként más cikkek esetében eszközölni szoktak. Egyetlen kérdés módosult utólag, hogy legyen értelme, mert a nyilatkozó másra válaszolt. A szerkesztőknek a késői visszaküldés miatt nem volt lehetőségük visszakérdezni, akkor sem, amikor ténybeli tévedés szerepelt a válaszban, ezt jelezték szerkesztői kommentben, a választól jól elkülönített módon.

HIRDETÉS

Az új főszerkesztő január 2-án foglalja el tisztségét.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,970lájkolóTetszik
3,644követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Nem fogok meghátrálni” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Máté Gáborral és Körömi Attilával. Látogatóban a papból lett polgármesternél. Riport a halálra ítélt Csicsali vonatról. Keresse a Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Vasárnap 11-kor jelenti be Gulyás Gergely a járvány miatti változásokat

A miniszterelnök pénteken, szokásos reggeli rádióbejelentkezésében már beszélt arról, hogy kell új korlátozásra számítani.