Kormányinfó 151. – Rendezi a kormány a kórházak adósságát

Kormányinfó 151. – Rendezi a kormány a kórházak adósságát

Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter (jobbra) és Hollik István kormányszóvivő a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda Garibaldi utcai sajtótermében 2019. november 28-án (Fotó: MTI/Soós Lajos)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nekilát a kormány a kórházak felhalmozódott adósságainak rendezéséhez. Erre 43 milliárd forintot szánnak, további 37 milliárd forint jut a kórházak fekvőbeteg-ellátására – derült ki Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter karácsony előtti utolsó kormányinfóján. A tárcavezető éles kritikával illette a bíróságokat, mert a kormány álláspontja szerint súlyos hibákat követtek el a győri gyerekgyilkosság ügyében eljáró bírók, amiért hozzájárultak a feltételes szabadlábra helyezéséhez, illetve túl enyhe büntetést is szabtak ki az eljárásban. A Szegedi Törvényszéket is ostorozta a Szeviép-ügy bírósági kezelése miatt.

12:26. Simonka György jogszabály-módosításokat is kieszközölt a kedvező elbírálások érdekében – derül ki a vádiratból, amelyet Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő osztott meg a közösségi oldalán. Az erre irányuló – ATV-től érkező – kérdésre Gulyás Gergely megismételte: nem tud arról, hogy lobbizott volna Simonka a kormánynál a végül terhére rótt bűncselekmények kedvezőbb elbírálása érdekében.

12:24. Bizonyára jobb, ha többször kívánnak többször Boldog karácsonyt, mint egyszer – reagált munkatársunk azon felvetésére, miszerint több lap ugyanazon számában is három, illetve négy oldalon is megjelent a kormány karácsonyi hirdetése. Különben ezúton is Gulyás Gergely is boldog karácsonyt kívánt a kormány nevében.

12:23. A kórházi beszállítókkal hamar megtörténnek az egyeztetések.

12.20. Az önkormányzati választás után új politikai helyzetre új csatornán is kell válaszokat adni, hogy elérjék a fiatalokat – felelte Gulyás a Magyar Hang kérdésére, amelyben Lázár János korábbi Miniszterelnökséget vezető miniszter a Fidesz kommunikációját érintő kritikájára kérdeztünk rá. Egyébként osztotta Lázár János álláspontját.

12:19. Nincs olyan terv, hogy bővítenék a déli határkerítést a magyar–román határszakaszra. A határőrség képes ellátni a feladatot.

Győri gyerekgyilkosság - A törvényszék tovább magyarázkodik | Magyar Hang

12:13. Minden nemzetközi intézményt szívesen látnak Budapesten – mondta az orosz hátterű bank épületvásárlási terveiről Gulyás.

12:06. Nincs komoly betegsége Orbán Viktor miniszterelnöknek, lázzal küzd. A gyengélkedése átrendezte a döntéshozatalt. Elképzelhető, hogy még idén is lesz kormányülés.

12:03. Lesz döntés az egészségügyi béremelésről is – valamikor.

12:01. Lesz béremelés a rendvédelmi szerveknél és a tűzoltóságoknál dolgozók számára – válaszolta a miniszter a Népszava kérdésére. Gulyás azonban konkrét időpontot nem mondott.

11:56. Jobban áll, ha tanult szöveget mond – válaszolta Gulyás Gergely arra a kérdésre, hogy megérte-e a színházi világot magára haragítani a kormányt, a vita részeként pedig Nagy Ervin színművész keresetlen szavakat fogalmazott meg Kocsis Máté fideszes frakcióvezetőről.

11:43. A kormánnyal szembeni jogos elvárás, hogy a győri kettős gyerekgyilkosság hasonló ügyben megalapozott elvárás a kormánnyal szemben, hogy az okokat feltárja. Ebbe beletartozik, hogy véleményt fogalmaznak meg egy ítéletről – felelte az Index.hu felvetésére, miszerint szokatlanul egy minisztertől, hogy ilyen éles véleményt fogalmaz meg a bíróságokról.

11:35 Indokolatlanul szít vitát, hogy nem kapott területfoglalási engedélyt a Mi Hazánk Mozgalom Gulyás szerint a kettős kereszt felállítására a VI. kerületben.

11:25. Lesz-e kormányátalakítás? – kérdezte az ATV. Ha jól ismeri Gulyás Gergely Orbán Viktor miniszterelnök szándékait, akkor nem lesz kormányátalakítás – felelte. Ennek alapján nem várható, hogy Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszterből – akiről az ATV szerint a 4-es, 6-os villamoson is azt beszélik, hogy – Emberi Erőforrások minisztere lesz.

Adósságrendezést követelnek a kormánytól a kórházi beszállítók | Magyar Hang

11:22. Tudomása szerint nem érkezett megkeresés a horvát kormánytól amiatt, mert sérelmezik, hogy egy Orbán Viktor miniszterelnök mögött egy Nagy-Magyarország térkép látható. Az egy 1905-ös térkép, amelyet rekonstruáltak, akkor így nézett ki az ország – reagált.

11:18. Gulyás Gergely miniszter szerint álhír, hogy Simonka György, a bűnszövetségben elkövetett bűncselekményekkel megvádolt fideszes képviselő lobbizott a bűncselekmény feltételeinek és büntetési tételének módosítása érdekében. Nem érinti a módosítás a Simonkát érintő bűncselekményeket.

11:14. Segíteni is hajlandó a kormány annak érdekében, hogy közvetlenül is forrásokhoz juthasson akár Budapest, akár más város önkormányzata közvetlenül Brüsszelből, ha ilyen terveik vannak – felelte egy másik kérdésre.

11:10. Tervezi-e a kormány a bírák jogállásáról szóló törvény felülvizsgálatát? – kérdezte a Hír Tv. Ha igazak a sajtóban a szegedi Szeviép-ügy elbírálásáról megjelent információk, az büntetőjogi kérdéseket is felvet.

11:02. A fővárosi önkormányzat a jövőben nem finanszírozná a Fővárosi Állat- és Növénykert Biodómját, amelynek befejezéséhez további 20 milliárd forintra lenne szükség. Várják, hogy a FÁNK meghívja a kormányt a megnyitóra – felelte Gulyás az RTL Klub azon kérdésére, hogy kifizeti-e a kormány a hiányzó összeget.

10:57. Nem lesz új Nemzeti alaptanterv, módosításokat fog elfogadni a kormány.

Nagy Ervin szerint amit Kocsis Máté, a „félnótás országgyűlési s*ggnyaló" csinál, az öngyilkosság | Magyar Hang

10:54. 79 milliárd forintot biztosít a kormány az egészségügyi ellátásra. Ebből 43 milliárd forintot szánnak a kórházak adósságállományának rendezésére, de nem úgy, ahogy korábban. Közvetlenül a kormány fog tárgyalni a beszállítókkal – derült ki Gulyás Gergely szavaiból. 13 kórház esetében pénzügyi felügyelőt rendeltek ki, hogy a hasonló helyzeteket megelőzzék.

10:52. Követelik, hogy teljes körűen vizsgálja ki az Országos Bírói Hivatal teljes körűen alapvető, egyértelmű összeférhetetlenség vetődött fel a Szegedi Törvényszéken a Szeviép-ügyben. Gulyás kijelentette: bírói oldalról elkövetett bűncselekmény perújításnak alapoz meg.

10:47. A győri kettős gyermekgyilkosság gyanúsítottját emberölés kísérlete és kiskorú veszélyeztetése miatt ítélték el korábban. 2019. szeptember vége óta volt szabadlábon, miután feltételesen szabadult a korábbi büntetéséből. Nem alkalmas arra, hogy aktuálpolitikai következtetéseket vonjon le belőle. Ha nem helyezik feltételes szabadlábra, és a bíró a középmértékes büntetést alkalmazza, a két elhunyt gyermek ma is élne. Gulyás szerint súlyos hibát követett el a feltételes szabadlábra helyezésről döntő bíró, és úgy véli, az alapeljárásban is indokolatlanul enyhe büntetést hoztak a férfival szemben. Egyébként azt gondolja, vizsgálni kell, hogy a feltételes szabadlábra bocsátás lehetőségének kizárását emberölésnél.

10:46. Orbán Viktor betegség miatt nem tudott részt venni a szerdai kormányülésen, Varga Mihály pénzügyminiszter vezette az ülést.