Parkolási káoszt hoz az új év a fővárosban a 444 szerint

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

2020 január 2-án lejár a 4Green Parking Zrt.-nek a fővárossal kötött szerződése, így egyes útszakaszok parkolóhelyeinek ellenőrzése, illetve a parkolási díj beszedése nem biztosított – derül ki a 444.hu cikkéből, amely szerint például az Erzsébet körúton sem lesz felügyelet. Úgy tudják, a fővárosnál nincsenek képben, ezért nincs újabb szerződés.

A lap szerint úgy tűnik, hogy Tarlós István alatt a főváros maga is beleugrott a parkolási bizniszbe, és Erzsébetvárosban átvették a főútvonalak ellenőrzési feladatát a kerülettől, helyettük megbízták a 4Green Parking Zrt-t. Ez egy friss NER-hez közeli parkolási cég, csak 2018 áprilisában jegyezték be. Tulajdonosa – állítja a portál – Poprády Géza, aki a Fidesz-kormány földművelésügyi államtitkára volt, majd 2016-ban Mészáros Lőrinc agrárcége, az Agrosystem Zrt. vezérigazgatója lett. 

A 4Green ügyvezetője pedig dr. Jeszenszky Zoltán László, aki korábban Mészáros Lőrinc giga cégét, az Opus Global-t vezette. Ők próbálták 2018 decemberében Kupper Andrással ölre menve megszerezni a legendásan zűrös ferencvárosi parkolási bizniszt is, de végül nem jártak sikerrel. Jeszenszky a 444-nek azt mondta, a fővárossal kötött szerződésük december 31-én lejár. Ami azt jelenti, hogy január 2-án már nem lesz, aki bírságolja az Erzsébet körúton. 

A hírportál szerint ezzel tovább fokozódik a VII. kerületi parkolási mizéria, ahol egyébként is nehéz helyzetbe került az új, Niedermüller-féle vezetés. Ugyanis idén a terhelt múltú Centrum-csoporttal, tehát Kupper Andrásékkal 10 évre kötött kerületi parkolási szerződés is lejár. Niedermülleréknek már nem volt sem idejük, sem kapacitásuk egy új rendszert kiépíteni, így kénytelenek voltak meghosszabbítani fél évre a korábban parkolási csalásért, a Fideszhez és az MSZP-hez egyaránt bekötött vállalkozó cégével a szerződést.

A lap szerint három lehetőség maradt a kerület előtt: vagy átadják a Centrumosoknak vagy Kupperéknek a parkolás ellenőrzését, vagy szerződést hosszabbítanak a Mészáros-közeli céggel, vagy hagyják, hogy ellenőrzés nélkül maradjon a parkolásidíj-fizetés.

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

Ha Petőfi egyszer csak felbukkanna 2024-ben, Orbán Viktornak nem is kellene olyan nagyon erőlködnie, hogy meggyőzze őt a NER igazáról – mondta a költő visszatéréséből féktelen szatírát gyártó animátor, aki szerint az alkotását talán még Bayer Zsolt is nevetgélve nézné. A YouTube-on két hete bemutatott videó nagyot megy, eddig több mint 110 ezren látták, és hamarosan jön a folytatás. Mitől különleges hely a Szondi utca, hogyan fordul „a teremtője” ellen Petőfi, mi a baj Gyurcsánnyal, miért gesztikulál olyan hevesen Tölgyessy Péter és hogyan lett ekkora a siker a videó? Erről kérdeztük az animáció alkotóját, aki örül a pozitív visszajelzéseknek, bár felkészült az ellenkezőjére is, őrzi anonimitását, a közönségtől pedig csak madártejet vár támogatásként.