HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld A nagy bejgli...

A nagy bejgliteszt

Kérjük, támogassa a Magyar Hangot...

és a szabad sajtó megmaradását! Olvasóink segítségére is szükségünk van, hogy még több riportot és tényfeltáró cikket közölhessünk. Részletek ITT.

HIRDETÉS

Részletek a Magyar Hang december 20-i (2019/51-52.) számában megjelenő terméktesztünkből!

HIRDETÉS

Nincs karácsony bejgli nélkül. Az utóbbi időben egyre nő azoknak a száma, akik élelmiszerboltokban vagy cukrászdákban vásárolják meg a hagyományos karácsonyi desszertet, amely egyébként a közhiedelemben ellentétben nem magyar eredetű, hanem egy sziléziai kalácsfajta. A hipermarketek polcai hetek óta roskadoznak a bejglitől, de úgy gondoltuk, ezúttal inkább a neves cukrászdákban kapható mákos tekercseket kóstoljuk meg Csíki Sándor gasztronómiai szakíró segítségével.

(…)

A tesztbe bevont cukrászdák – Auguszt, Daubner, Gerbeaud, Szamos és Wiener Szalon – eltérő receptek alapján készítik a bejgliket, amivel a vásárlóközönségük ízléséhez igyekeznek igazodni. Egyszóval ahány cukrászda, annyiféle bejgli készül, de az alapvető paramétereket be kell tartani.

HIRDETÉS

(…)

Fabiny Tamás: Nem lehetünk büntetésben | Magyar Hang

A bejgli esetében fontos minőségi jellemző még a tészta és a töltelék aránya, bár ez az egyéni ízléstől is függ. A neves cukrászdák termékei esetében nyilván magasabb követelményeket támasztunk. – Úgy látom, hogy ezekben az ötven dekagrammos termékekben legalább 30 dekagrammnyi töltelékkel számolhatunk, nem spóroltak vele – vélekedett a szakértő. Fontos még, hogy jó alapanyagokból, vagyis minőségi, nem avas mákból – illetve diós bejgli esetében finom dióból – kell dolgozni.

(…)

Annyit biztosan ki lehet mondani: nem járunk rosszul, ha nem a nagy áruházláncok polcairól vesszük le az ezer forint körüli, ki tudja, milyen adalékanyagokkal „dúsított”, olykor szinte kézifegyvernek beillő terméket, hanem a neves cukrászdák valamelyikéből szerezzük be 2-3 ezer forintért a bejglit.

Melyik bejgli volt a legszebb? Milyen íze volt az egyes cukrászdában vásárolt süteményeknek? Sok mazsola, kevés mazsola? Ár-érték arányban melyik volt a legkedvezőbb? A válaszokat keresse a Magyar Hang legfrissebb, ünnepi számában!

Hetilapunkat megvásárolhatja az újságárusoknál, valamint elektronikus formában a Digitalstandon! És hogy mit talál még a 2019/51-52. számban?Itt megnézheti!

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
Facsinay Kinga
Facsinay Kinga
A Magyar Hang gazdasági újságírója

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

31,537lájkolóTetszik
3,048követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

A NER közepén állva – Magyar Hang-ajánló

Interjú Udvaros Dorottyával, kádári módszerekkel megosztott magyar közösségek és az Edda, ózdi és sályi riport. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Nem én voltam…

Tudtommal nem folyik az ereimben kipcsak vér, de ha igen, akkor lehet még besenyő, jász, tót, rác, oláh, sokác, bunyevác, török, cigány, zsidó, orosz, német is. Ettől magyar a magyar.