Autójában támadt egy nőre egy szír férfi

Autójában támadt egy nőre egy szír férfi

Fotó: Police.hu

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Egy német menekültstátusszal rendelkező szír férfi támadt rá a napokban egy nőre az Andrássy úton. Több járókelő is a segítségére sietett, de a külföldi velük is agresszív volt. A rendőrök végül gyorsan elfogták.

A rendőrség tájékoztatása szerint az eset még szombaton délután történt, amikor az Andrássy úton leparkolt nőhöz odament egy férfi, kinyitotta a kocsi ajtaját, megrúgta a sofőrt és beszállt mellé. A férfi arab nyelven kiabálni kezdett, a nő pedig ijedtében kiszállt gépkocsijából, megpróbált elszaladni és segítséget kérni. A férfi utána futott, visszarántotta, majd többször ököllel arcon ütötte. 

A nő segítségére egy járókelő sietett, akire a férfi szintén rátámadt és ököllel megütötte. A dulakodást egy másik járókelő is észrevette, aki megpróbálta feltartóztatni az elkövetőt, azonban a férfi elmenekült a helyszínről.  

A hatóságokat közben a nő párja értesítette, aki telefonon keresztül hallotta, hogy baj van. A rendőrök percek alatt a helyszínre értek és az elkövetőről adott személyleírás alapján 17 órakor a Dózsa György út és az Andrássy út kereszteződésénél elfogták a férfit, akinél megtalálták a nő telefonját is. A rendőrök a 25 éves szír állampolgárságú férfit – aki a nála talált tartózkodási engedély és útlevél alapján német menekültstátusszal rendelkezik – a kerületi rendőrkapitányságra előállították.  

A nyomozók a 25 éves férfit rablás bűntett megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették, és előterjesztést tesznek letartóztatásának indítványozására. A sértettnek és a segítségére siető férfinak az elsődleges orvosi vélemény szerint könnyű, nyolc napon belül gyógyuló sérülései keletkeztek.