HIRDETÉS
HIRDETÉS

Megérkezett a karácsonyi ajándék Felcsútra: már a kasszában az 1,1 milliárd forintos taotámogatás

Szerző: | 2019. december 23., 14:35 | Belföld, Sport

A felcsúti Puskás Akadémia stadionja, a Pancho Aréna (Fotó: Christo/Wikipedia)

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Rekordgyorsasággal sikerült összeszednie az idei szezonban a kívánt taotámogatást a Felcsútnak – írja az Mfor. A portál a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) adatbázisában szúrta ki, hogy két részletben már ki is utalták az 1,1 milliárdra rúgó támogatást a focialapítványnak.

November végén derült ki, hogy az MLSZ mekkora támogatást hagyott jóvá a Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítványnak. Ez az 1,1 milliárd forint a támogatási rendszer történetének legalacsonyabb felcsúti igénylése, az eddigi „mélypont” 2013 volt, amikor mindössze 1,54 milliárd gyűlt össze az alapítvány kasszájában, a csúcsot pedig 2017 jelentette, amikor közel 7 milliárdot gyűjtöttek.

Az idei 1,1 milliárd sokáig még így is messze a legmagasabb támogatás volt a közel 1200 elfogadott sportfejlesztési programmal rendelkező klub és futballvállalkozás támogatásait összesítő listán – írta korábban a G7. Decemberre azonban váratlanul letaszították a trónról a felcsúti akadémiát, hiszen kiderült, a MOL Fehérvár FC több mint a dupláját, 2,6 milliárd forintos támogatást igényelt erre a szezonra. Az összeg zöme ingatlanfejlesztésre megy majd el. Nem biztos ugyanakkor, hogy Felcsúton ez a végső összeg, a nagyobb támogatásokat ugyanis sokszor több részletben hagyják jóvá. Az alapítványnál volt olyan, hogy közel 3 milliárddal ugrott meg az elsőre közölt összeg.

A támogatási rendszer bevezetése óta Felcsútra egyébként összesen 23 milliárd forint került, vagyis a sporttámogatásban érdekelt cégek az államkassza helyett ennyi pénzt utaltak Mészáros Lőrinc akadémiájának.

Címkék: Felcsút, Magyar Labdarúgó Szövetség, Mészáros Lőrinc, taotámogatás


HIRDETÉS
Kis Magyarország Dubajban

Kis Magyarország Dubajban

Sorra módosítja a koronavírus-járvány miatt a jövő évre halasztott dubaji világkiállítás magyar pavilonjára vonatkozó szerződéseit a megvalósításért felelős Expo 2020 Nonprofit Kft.

HIRDETÉS

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANG HETILAPRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Pin It on Pinterest