HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Megérkezett a...

Megérkezett a karácsonyi ajándék Felcsútra: már a kasszában az 1,1 milliárd forintos taotámogatás

Nyugalom csomag

Legyen Ön is előfizetőnk, most akár egy hónapra is otthonába rendelheti a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti ITT! Köszönjük!

HIRDETÉS

HIRDETÉS

HIRDETÉS

Rekordgyorsasággal sikerült összeszednie az idei szezonban a kívánt taotámogatást a Felcsútnak – írja az Mfor. A portál a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) adatbázisában szúrta ki, hogy két részletben már ki is utalták az 1,1 milliárdra rúgó támogatást a focialapítványnak.

November végén derült ki, hogy az MLSZ mekkora támogatást hagyott jóvá a Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítványnak. Ez az 1,1 milliárd forint a támogatási rendszer történetének legalacsonyabb felcsúti igénylése, az eddigi „mélypont” 2013 volt, amikor mindössze 1,54 milliárd gyűlt össze az alapítvány kasszájában, a csúcsot pedig 2017 jelentette, amikor közel 7 milliárdot gyűjtöttek.

Az idei 1,1 milliárd sokáig még így is messze a legmagasabb támogatás volt a közel 1200 elfogadott sportfejlesztési programmal rendelkező klub és futballvállalkozás támogatásait összesítő listán – írta korábban a G7. Decemberre azonban váratlanul letaszították a trónról a felcsúti akadémiát, hiszen kiderült, a MOL Fehérvár FC több mint a dupláját, 2,6 milliárd forintos támogatást igényelt erre a szezonra. Az összeg zöme ingatlanfejlesztésre megy majd el. Nem biztos ugyanakkor, hogy Felcsúton ez a végső összeg, a nagyobb támogatásokat ugyanis sokszor több részletben hagyják jóvá. Az alapítványnál volt olyan, hogy közel 3 milliárddal ugrott meg az elsőre közölt összeg.

A támogatási rendszer bevezetése óta Felcsútra egyébként összesen 23 milliárd forint került, vagyis a sporttámogatásban érdekelt cégek az államkassza helyett ennyi pénzt utaltak Mészáros Lőrinc akadémiájának.

HIRDETÉS

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,646lájkolóTetszik
3,464követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Amíg rám nem emeli a kezét…” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Verebes Istvánnal. Miből lett Németh Sándor dúsgazdag? Hogy élnek a szociális szféra dolgozói? Keresse a friss Magyar Hangot, digitálisan is!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek