Dollármilliókat költ el a magyar kormány Washingtonban

Dollármilliókat költ el a magyar kormány Washingtonban

Orbán Viktor szelfizik a Fidesz kongresszusán 2019. szeptember 29-én (Fotó: Orbán Viktor Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Kilencmillió dollárral – 2 milliárd 690 millió forinttal – járul hozzá a magyar kormány a washingtoni Kommunizmus Áldozatai Emlékmúzeum felállításához – a Magyar Közlönyben megjelent határozatot a Napi.hu vette észre.

A szöveg szerint „Magyarország kommunizmus elleni küzdelemben való szerepvállalása fokozásaként” egyetért a washingtoni emlékmúzeum felállításával, ezért ad hozzá további összegeket. A külügyminiszternek kell a szükséges tárgyalásokat lefolytatni a  Kommunizmus Áldozatai Emlékalapítvánnyal és a Demokrácia Központ Közalapítvánnyal.

Varga Mihály pénzügyminiszternek pedig a forrásokat kell biztosítania, 2020 január végéig 913 milliót, a további 1,777 milliárdot pedig a következő évben.

A magyar Terror Háza Múzeum honlapján még 2014-ben jelent meg a hír, hogy megkezdődött az internetes adománygyűjtés a kommunizmus áldozatainak az amerikai fővárosban létrehozandó emlékmúzeumára, amelynek megépítéséhez a magyar kormány egymillió dollárt ajánlott fel.