Angyal ügyvédje: Kihallgatták tanúként Molnár Zsoltot és Őrsi Gergelyt

Angyal ügyvédje: Kihallgatták tanúként Molnár Zsoltot és Őrsi Gergelyt

(Fotó: Angyal ügyvédje blog)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Molnár Zsoltot, az MSZP pártigazgatóját és Őrsi Gergely, II. kerületi polgármestert is tanúként hallgatták meg a közelmúltban a magát angyal ügyvédjének nevező blog kapcsán kirobbant zsarolási ügyben – tudta meg a Magyar Hang. A két szocialista politikus már korábban is jelezte a nyilvánosság előtt: zsarolni próbálták őket, állításuk szerint a lényegét tekintve valótlan történetekkel. Átadták a rendőröknek azokat a bizonyítékokat is, amelyek szerintük alátámasztják, hogy Németh Gábor áll a történtek mögött.

Az ügy néhány héttel ezelőttig nyúlik vissza, amikor az ismeretlenségből elbukkanó blog – az ördög ügyvédje mintájára – „ellenzéki Borkai-ügyet” ígért. Arról írt, hogy „a VI. kerületi Szinyei Merse utcában áll az az új építésű ház, amelyben egy frissen megválasztott ellenzéki polgármester, valamint pártjának egyik első számú vezetője drogos szexpartikat folytat évek óta”. Bár később már óvatosabban fogalmazott azzal, hogy a két politikus a lányok társaságában „vélhetően kokaint fogyasztott”. A blog – szemben a Borkai-üggyel – fotókat vagy videókat nem ígért, „mindössze” három lány beszámolójára hivatkozott. Azt is közölte, hogy január elsején nevezi meg az érintetteket, ha nem vonulnak vissza a közélettől.

Őrsi Gergely a másik megzsarolt MSZP-s | Magyar Hang

Addig azonban nem kellett várni, mert néhány nappal később Molnár Zsolt az ATV élő adásában jelentette be: ő az egyik, akit megzsaroltak. Pár óra elteltével Őrsi Gergely egy videóüzenetben hozta nyilvánosságra, hogy ő a másik érintett. Mindketten határozottan cáfolták a blogban érdemben leírtakat, Molnár Zsolt feljelentést is tett. Mégpedig egy konkrét személy, a korábban az MSZP-nek dolgozó Németh Gábor ellen.

Az ügyben jelentős érdeksérelmet okozó zsarolás bűntette miatt már elindult a nyomozás, egyelőre ismeretlen tettes ellen. Információink szerint már meg is hallgatták tanúként Molnár Zsoltot és Őrsi Gergelyt, illetve Wirth Zoltánt, a szocialistákhoz közelálló Hírklikk nevű internetes oldal vezetőjét.

A történet hátteréről egyelőre annyit lehet tudni, hogy Németh Gáborral beszélgetések zajlottak arról, hogy munkát vállal a Hírklikknél, ám – Wirth Zoltán szavai alapján – valójában nem dolgozni szeretett volna, hanem pénzre volt szüksége. – Amennyiben kap előleget, akkor nem fog foglalkozni olyan pletykákkal, amiket ő hallott Molnár Zsoltról – idézte fel az ATV-ben Wirth Zoltán az egyik találkozójukon elhangzottakat.

Külön érdekesség, hogy Németh Gábor még a blog megjelenése előtt néhány nappal Molnár Zsoltnak és Wirth Zoltánnak is elküldte az ominózus Szinyei Merse utcai ház fotóját, éppen azt, amely később az angyal ügyvédje nyitóképe lett. Információink szerint azt írta hozzá, hogy ez az utolsó utáni pillanat.

Németh Gábor egyébként állítja, hogy nincs köze a bloghoz.

Lapunk úgy tudja, hogy a két szocialista politikus és az újságíró is átadta a nyomozóknak az érintettel zajlott email-váltásaikat, illetve Viber- és Signal-üzeneteiket. Habár a kommunikáció vélhetően nem a Németh Gábor nevén lévő elektronikai eszközökön keresztül zajlott, a nyomozásban ez nem jelenthet akadályt. Úgy tudjuk, voltak olyan különféle elküldött üzenetek is, amelyeket Németh Gábor utólag törölt, de ezek is visszaállíthatók a nyomozás során. Az sem kizárható, hogy nemzetközi együttműködésben a blog mögött álló személy is beazonosítható lesz. A nyomozás feladata lehet tisztázni, hogy magányos elkövetőről van szó vagy esetlegesen lehettek segítői.