HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Atlétikai véb...

Atlétikai vébé: a kormány végül elfogadta a főváros feltételeit

Nyugalom csomag

Legyen Ön is előfizetőnk, most akár egy hónapra is otthonába rendelheti a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti ITT! Köszönjük!

HIRDETÉS

Az utolsó pillanatban elfogadta a kormány a fővárosi közgyűlés feltételeit – derült ki egy december 30-án, késő este nyilvánosságra hozott határozatból, amiről a HVG.hu számolt be. Így már biztos a 2023-as budapesti atlétikai világbajnokság megrendezése.

A frissen ellenzékivé vált fővárosi vezetés november végén azt kérte, cserébe 50 milliárdot kapjanak a kerületek az egészségügy fejlesztésére, maradjon érvényben a budapesti közlekedésfejlesztési megállapodás, illetve hogy ne csökkenjen a zöldfelület nagysága az atlétikai stadion megépítésével sem. Ferencváros új, minőségi zöldfelületeket is kért, a kormány pedig erre már november végén rábólintott.

HIRDETÉS

Amint a HVG.hu felidézi, Karácsony Gergely arról beszélt még a Hírklikknek: ha december 31-éig nem születik meg a kormányhatározat, akkor nem lesz atlétikai világbajnokság. „Én szóltam. És ehhez tartom is magam” – tette hozzá.

Az 1819/2019. számú kormányhatározat szerint a fővárosi közgyűlés által megszavazott feltételek egybeesnek a kormány szándékaival, ezért üdvözli és elfogadja azokat. A kormány egyúttal felkérte Karácsonyt, a kiemelt budapesti fejlesztésekért és nemzetközi sportpályázatokért felelős kormánybiztost és a Magyar Atlétikai Szövetség elnökét, hogy közös levélben tájékoztassák a Nemzetközi Atlétikai Szövetséget a támogatás meglétéről és az atlétikai központ megvalósításáról.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

HIRDETÉS
Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

35,654lájkolóTetszik
3,166követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Nagyon súlyos és hosszú válság jön” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Róna Péterrel, Döbrentey Ildikóval és Levente Péterrel. Együtt kell élnünk a fenyegetéssel? Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek