HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Atlétikai véb...

Atlétikai vébé: a kormány végül elfogadta a főváros feltételeit

Kérjük, támogassa a Magyar Hangot...

és a szabad sajtó megmaradását! Olvasóink segítségére is szükségünk van, hogy még több riportot és tényfeltáró cikket közölhessünk. Részletek ITT.

HIRDETÉS

Az utolsó pillanatban elfogadta a kormány a fővárosi közgyűlés feltételeit – derült ki egy december 30-án, késő este nyilvánosságra hozott határozatból, amiről a HVG.hu számolt be. Így már biztos a 2023-as budapesti atlétikai világbajnokság megrendezése.

HIRDETÉS

A frissen ellenzékivé vált fővárosi vezetés november végén azt kérte, cserébe 50 milliárdot kapjanak a kerületek az egészségügy fejlesztésére, maradjon érvényben a budapesti közlekedésfejlesztési megállapodás, illetve hogy ne csökkenjen a zöldfelület nagysága az atlétikai stadion megépítésével sem. Ferencváros új, minőségi zöldfelületeket is kért, a kormány pedig erre már november végén rábólintott.

Amint a HVG.hu felidézi, Karácsony Gergely arról beszélt még a Hírklikknek: ha december 31-éig nem születik meg a kormányhatározat, akkor nem lesz atlétikai világbajnokság. „Én szóltam. És ehhez tartom is magam” – tette hozzá.

Az 1819/2019. számú kormányhatározat szerint a fővárosi közgyűlés által megszavazott feltételek egybeesnek a kormány szándékaival, ezért üdvözli és elfogadja azokat. A kormány egyúttal felkérte Karácsonyt, a kiemelt budapesti fejlesztésekért és nemzetközi sportpályázatokért felelős kormánybiztost és a Magyar Atlétikai Szövetség elnökét, hogy közös levélben tájékoztassák a Nemzetközi Atlétikai Szövetséget a támogatás meglétéről és az atlétikai központ megvalósításáról.

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

31,450lájkolóTetszik
3,045követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

A NER közepén állva – Magyar Hang-ajánló

Interjú Udvaros Dorottyával, kádári módszerekkel megosztott magyar közösségek és az Edda, ózdi és sályi riport. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

A használt, kidobásra ítélt matracokkal menekültek millióit lehetne etetni

Ideje lenne kormányzati támogatást is adni a földön kívüli létformák kutatására; a briteknél 2050-ig kivezeteik a gázfűtést; kísérleti temetkezési típus csökkentheti a széndioxid-kibocsátást – e heti tudományos lapszemlénk.

Kampányszünet?