HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Megszűnik az ...

Megszűnik az Abcúg

Kérjük, támogassa a Magyar Hangot...

és a szabad sajtó megmaradását! Olvasóink segítségére is szükségünk van, hogy még több riportot és tényfeltáró cikket közölhessünk. Részletek ITT.

HIRDETÉS

Bekövetkezett, amitől már nyáron tartani lehetett, az év végével megszűnik az Abcúg. A lap volt és jelenlegi munkatársai egy-egy kedvenc írásukkal búcsúznak, Tóth Sára főszerkesztő szerint pedig ez az utolsó cikk, ami az oldalon megjelenik.

HIRDETÉS

A lapot öt éve alapította Richard Field üzletember, ott pedig az Origo újságírói dolgoztak tovább szabadon, miután korábbi munkahelyüket bekebelezte és propagandatermékké tette a kormányoldal. „Az volt a küldetésünk, hogy olyan helyeket, olyan embereket, olyan társadalmi csoportokat mutassunk be, akikről és amikről a magyar sajtóban méltánytalanul kevés szó esett. Szétszakított családokat, ápolási díjon tengődő szülőket, az iskolában elkülönített roma gyerekeket, munkához, lakáshoz nem jutó mozgássérülteket, és még sorolhatnám” – írta Tóth Sára. Az Abcúgon többnyire izgalmas és megrendítő riportok jelentek meg, fotósként pedig egy időben ott dolgozott kollégánk, Végh László is.

A HVG.hu augusztusban számolt be róla, hogy év végéig finanszírozza az Abcúgot a Real Reporting Foundation. Field viszont tárgyalt még az oldal átvételéről, így látszott esély rá, hogy tovább működhet a lap. Az üzletemberé volt korábban a The Budapest Beacon is, ami 2018. április 13-án, az újabb fideszes kétharmadot eredményező országgyűlési választás után zárt be. Ismert, korábbi lapunkat, a Magyar Nemzetet nem sokkal előbb záratta be tulajdonosa. A The Budapest Beacon sorsáról így is beszámoltunk, csak már az egyetlen alkalommal megjelenő Szamizdat Magyar Nemzetben.  

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

31,820lájkolóTetszik
3,050követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Sokk, lincshangulat, hergelés – Magyar Hang-ajánló

Páros Interjú Pálinkás Józseffel és Magyar Bálinttal, beszélgetés Hadházy Ákossal, valód nemzeti konzultáció. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Feszült a helyzet a török-szír konfliktusban, 22 török katona meghalt egy bombázásban

Legalább huszonkét török katona halt meg egy légitámadásban az észak-kelet szíriai Idlib város közelében csütörtök éjjel.

Ferenc pápa gyengélkedik