HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Veronai buszb...

Veronai buszbaleset: a koronatanú megnevezte, ki volt a sofőr

Kérjük, támogassa a Magyar Hangot...

és a szabad sajtó megmaradását! Olvasóink segítségére is szükségünk van, hogy még több riportot és tényfeltáró cikket közölhessünk. Részletek ITT.

HIRDETÉS

Nem a balesetben elhunyt Kalmár Zoltán, hanem Varga János ült a volán mögött a veronai busztragédia pillanatában – jelentette ki vallomásában az a koronatanú, aki a sofőr mögött ült a szerencsétlenség idején. Az olasz hatóságok emiatt vádat is emeltek Varga ellen.

HIRDETÉS

A balesetben elhunyt gyerekek hozzátartozói, Szendrei Endre és Krizsány László voltak az ATV Egyenes beszéd című műsorának vendégei hétfőn este. Ők beszéltek arról, hogy a kirándulás főszervezőjének vallomásáról a szintén gyermekeit elvesztő tanár, Vígh György temetésén szereztek tudomást. A koronatanú itt elmondta nekik, hogy mindezt már a két éve a Nemzeti Nyomozó Irodának tett vallomásában megerősítette. Varga azt állította, a baleset pillanatában nem ő vezetett. Krizsány szerint viszont a kiérkező rendőrök első feljegyzései, videófelvételek és a holttestek elhelyezkedése nem ezt bizonyították.

A két hozzátartozó karácsony első napján ment el az életben maradt sofőr házához, hogy ott tizennyolc keresztet helyezzenek el, jelképezendő az elhunytakat. „Mindenféleképpen egy szembenézéssel és egy bocsánatkéréssel tartozik a hozzátartozóknak” – mondta el Szendrei Endre. A koronatanú két évvel ezelőtti vallomásáról Vígh temetéséig nem is tudtak. Ezek után elmentek az NNI-hez, kikérték az anyagot, amit illeték ellenében meg is kaptak. „Ez a vallomás teljesen véletlenül elsüllyedt egy fiókban a Nemzeti Nyomozó Irodában” – jelentette ki Krizsány László. A hozzátartozók szerint Varga rendkívül súlyos betegsége miatt nem ülhetett volna a volán mögött.

A busztragédia 2017. január 20-án éjfél körül történt Verona és Velence között. A jármű a Szinyei Merse Pál Gimnázium által szervezett sítáborból tartott hazafelé. Összesen ötvenhatan ültek a buszban, tizennyolcan pedig, jórészt 14 és 18 év közti diákok, életüket vesztették.

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

31,203lájkolóTetszik
3,029követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Rá kell venni az embereket, hogy gondolkodjanak – Magyar Hang-ajánló

Interjú Kovács Lászlóval, Nényei Pállal, Erős Antóniával és Szellő Istvánnal. Portré Varga Mihályról. Keresse a lapot az újságárusoknál!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Farkasszemet néztek a romák a Mi Hazánk demonstrációján résztvevőkkel – Videóval

A párt erődemonstrációján résztvevők Miskolcról Sályra akartak eljutni, amikor szembetalálták magukat több száz romával.

Riadó!