HIRDETÉS
HIRDETÉS

Áremelés viheti el a budapesti egészségügyi támogatás jelentős részét

Szerző: | 2020. január 03., 17:09 | Belföld

Karácsony Gergely főpolgármester (j) és Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter kezet fog a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsának ülése után tartott közös sajtótájékoztatón a Városházán 2019. december 12-én. (Fotó: MTI / Bruzák Noémi)

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Öt év alatt 50 milliárd forintot kapnak a fővárosi kerületek a járóbeteg-ellátás fejlesztésére a kormánytól annak az alkufolyamatnak a részeként, amelyben Budapest hozzájárult az atlétikai világbajnokság megrendezése. Az extra pénz egy részét azonban áremelések vihetik el – tudta meg a Népszava.

A plusz 50 milliárd felhasználásáról még nem tudni konkrétumokat, de Gulyás Gergely ígérete szerint még az idén megjelenik az a rendelet, amelyből kiderül, hogy a kormány az egyes kerületek rendelőfejlesztései közül mihez ad többlet forrást.

Atlétikai vébé: a kormány végül elfogadta a főváros feltételeit | Magyar Hang

A kormány eredeti tervei szerint a fővárosban és Pest megyében 32 járóbeteg-szakrendelő újul meg 2021-ig, ennek a tervezett költsége jelenleg 55,5 milliárd forint. A Népszavának viszont Gilly Gyula egészségpolitikai szakértő elmondta, a régebben megtervezett projektek építési költségei a tervezettnél biztosan magasabbak lesznek majd. Összességében legalább tucatnyi szakrendelő fejlesztés drágulhat az építési költségek legalább 30 százalékos növekedése miatt. Ez pedig elviheti a főváros által kért többlet, vagyis az 50 milliárd forint jelentős részét – mondta a Gilly Gyula.

Címkék: árermelkedés, beruházás, Egészséges Budapest Program, egészségügy, fejlesztés, főváros


HIRDETÉS

HIRDETÉS

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANG HETILAPRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Pin It on Pinterest