HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Rozsdásodó me...

Rozsdásodó metrókocsik – Az egész beszerzést vizsgálják

Kérjük, támogassa a Magyar Hangot...

és a szabad sajtó megmaradását! Olvasóink segítségére is szükségünk van, hogy még több riportot és tényfeltáró cikket közölhessünk. Részletek ITT.

HIRDETÉS

A korábbi metróbeszerzést, illetve annak minden körülményét érintő átfogó vizsgálat indulhat. Karácsony Gergely főpolgármester erre kérte legalábbis a BKV és a BKK felügyelőbizottságát, miután kiderült: a 3-as metró hat szerelvényét is ki kellett vonni a forgalomból, mert annyira rozsdásodtak.

HIRDETÉS

A főpolgármester a Facebookon írt arról, hogy az ügy a 222 kocsiból 6 darabot érintett, ez önmagában nem is okozna gondot a működtetésben, hiszen a gyártó garanciálisan, kötbér mellett javította. – De azért ez mégiscsak beismerése a korábban tagadott ténynek: sok gond van a „felújított” orosz kocsikkal – fűzte hozzá. Éppen ezért van itt az ideje szerinte a teljes vizsgálatnak „két hónap elég a teljes körű tisztázásra, amit természetesen a nyilvánosság bevonása követ majd”.

Rozsdásodás miatt kivontak hat metrókocsit a forgalomból | Magyar Hang

Az Mfor írta meg reggel, hogy kivonták a forgalomból a felújított orosz metrószerelvények elsőként érkezett hat kocsiját, a padlólemezeket ugyanis gyakorlatilag felzabálta a rozsda.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

31,450lájkolóTetszik
3,045követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

A NER közepén állva – Magyar Hang-ajánló

Interjú Udvaros Dorottyával, kádári módszerekkel megosztott magyar közösségek és az Edda, ózdi és sályi riport. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

A használt, kidobásra ítélt matracokkal menekültek millióit lehetne etetni

Ideje lenne kormányzati támogatást is adni a földön kívüli létformák kutatására; a briteknél 2050-ig kivezeteik a gázfűtést; kísérleti temetkezési típus csökkentheti a széndioxid-kibocsátást – e heti tudományos lapszemlénk.

Kampányszünet?