HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Titkolja a ko...

Titkolja a kormány, miért repültek Las Vegasba és a Kanári-szigetekre a honvédségi gépek

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!

HIRDETÉS

Harminc évig titkos az információ, hogy miért repültek honvédségi repülőgépek többek között Las Vegasba, a Kanári-szigetekre, Dubajba és Máltára. Ezt Benkő Tibor honvédelmi miniszter közölte, miután Vadai Ágnes, a Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselője kifejezetten rákérdezett.

Az Átlátszó derítette ki korábban, merre járt a Magyar Honvédség két-két utasszállítója és luxusrepülőgépe 2019-ben. Vadai Ágnes botránynak nevezve azt, ha esetleg kiderül, hogy a gépeket valakik magáncélra használták. Az általa is idézett adatok szerint ugyanis a négy repülőgép egyike vagy másika olyan nyaralóhelyekként ismert szigeteken töltött néhány napot, mint a görögországi Chios vagy Párosz, a horvátországi Brac, vagy éppen Korzika, Málta, illetve a Kanári-szigetek. Járt Dubaiban, Dohában, Abu Dhabiban és Panamavárosban is, arról már nem is beszélve, hogy öt napot Las Vegasban töltött. A politikus itt megjegyezte, hogy „valaki talán a honvédség költségvetése számára próbált nagyobb összeget nyerni az egyik kaszinóban”.

Benkő Tibor honvédelmi és nemzetbiztonsági érdekekre hivatkozott annak kapcsán, miért nem nyilvánosak a gépek útjai. Ugyanakkor jelezte Vadai Ágnesnek, hogy joga van személyesen betekinteni a titkosított iratokba. (Igaz, az így szerzett információkat nem hozhatja nyilvánosságra – a szerk.) A tárcavezető azt tette még hozzá, hogy a személyszállítások során a jogszabályoknak megfelelően jártak el.

Emlékezetes, 2018. február elején a Magyar Honvédség két Airbus A319-es repülőgépet vásárolt. Simicskó István akkori honvédelmi miniszter már a bemutatójukon is azt hangsúlyozta, hogy „ezek a gépek nem kormánygépek. A Magyar Honvédség hadrendjébe kerültek, és a Magyar Honvédség fogja használni őket”. Később mégis a kormányfő használta rendszeresen, amiről számos fotó árulkodik. Ugyancsak 2018-ban a Magyar Honvédség vásárolt két business jetet is, ezekkel a gépekkel is utazott a miniszterelnök.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

41,095lájkolóTetszik
3,824követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Nyíljon ki végre az emberek szeme!” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Herczeg Zoltánnal! Mészáros Lőrincet sejtik a milliárdos őrizetbe vétele mögött. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek