Imázsfilmben jelentette be Varga Judit, milyen szigorítások várhatók a győri gyerekgyilkosságok miatt

Imázsfilmben jelentette be Varga Judit, milyen szigorítások várhatók a győri gyerekgyilkosságok miatt

Varga Judit (Képkocka az imázsvideóból)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az igazságügyminiszter a Facebook-oldalára feltöltött imázsfilmben jelentette be, milyen szigorításokat terveznek a közelmúltban történt események miatt, amikor egy férfi megölte a gyerekeit Győrben. Varga Judit még decemberben közölte, hogy vizsgálatot kezdeményez, ám a szükséges intézkedésekről nem sajtótájékoztatót tartott, hanem a napsütötte Kossuth téren sétálva és egy padon ülve beszélt a várható döntésekről, előrebocsátva: édesanyaként és miniszterként is a zéró tolerancia jegyében fog eljárni.

A képsorok láttán senkinek nem lehet kétsége Varga együttérzését és elszántságát illetően: a kilassított képkockákon jól megfigyelhető a miniszter komoly arckifejezése, ami alatt az imázsfilmeknél megszokott, sablon zenei aláfestés kíséretében arról beszél, mélyen megrázták a közelmúlt eseményei.

Ahogy arról lapunk is beszámolt, egy győri férfi nem sokkal azt követően gyilkolta meg gyermekeit, hogy kiszabadult a börtönből. Azért ítélték el, mert 2016-ban Szombathelyen kalapáccsal támadt az alvó feleségére, miközben a három gyerek is a lakásban aludt.

Kalapács mellett szikével és késsel támadt a győri mészáros, mégis két év után szabadult | Magyar Hang

Bár a sajtóban többnyire csak azt említik, hogy a mostani győri gyerekgyilkos, a H. Gáborként azonosított férfi egykor kalapáccsal támadt feleségére, valójában akkor is jóval súlyosabb, sokkoló esetről volt szó. Idén december közepén pedig már az döbbentette meg az országot: a korábbi elítélt agyonverte 13 éves nevelt lányát, M.

A videóban ezeket ígéri Varga Judit:

A győri kettős gyermekgyilkosságról készült jelentés megállapításai:
• Zéró tolerancia az erőszakkal szemben.
• Aki más életére tör, azt ne lehessen feltételes szabadságra bocsátani! Tavasszal szigorítják a feltételes szabadságra bocsátás szabályait.
• Meg kell vizsgálni azt is, hogy a bíróságok megfelelő szigorral lépnek-e fel az élet elleni bűncselekmények esetében. Érvényesül-e a középmérték szabálya a büntetések kiszabásánál?
• A bírói joggyakorlat felülvizsgálatát kezdeményezi a szülői felügyelet és kapcsolattartás, valamint a gyermekelhelyezés tekintetében is.
• A gyermekvédelmi jelzőrendszer működését is felül kell vizsgálni mindezzel összefüggésben.
• 2020 az áldozatsegítés éve az IM-ben. Megduplázzák az Áldozatsegítő Központok kapacitásait, erre idén 600 millió forintot költenek.
• Az Isztambuli Egyezménynek az ügyhöz semmi köze, a magyar jogrendszer a nők védelmében az egyezménynél hatékonyabb és erősebb védelmet biztosít. Nem ratifikálják a migrációt is támogató Egyezményt, amely azt is állítja, hogy az emberek nem férfinak és nőnek születnek, hanem léteznek társadalmi nemek.

Nem Varga Judit az egyetlen politikusnő, aki az utóbbi időben imázsfilmmel üzen a választópolgároknak: Szentkirályi Alexandra bár hivatalosan csak az év elejétől tölti be a kormányszóvivői tisztséget, már több videóüzenete is megjelent: ezt az eszközt választotta arra, hogy új posztján bemutatkozzon és imázsfilmben közölte azt is, hogy a jövőben a „kormány által fizetett" külföldi nyelvtanfolyamokon vehetnek részt a középiskolások. Szentkirályi Alexandra január első reggelén is imázsfilmben mondta el, milyen intézkedések segítik a magyarok életét 2020-ban.