HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Jakab Péter k...

Jakab Péter korábbi ellenfele hátralépett

Nyugalom csomag

Legyen Ön is előfizetőnk, most akár egy hónapra is otthonába rendelheti a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti ITT! Köszönjük!

HIRDETÉS

Az eredetileg tavaly őszre tervezett tisztújításon még úgy volt, hogy – Jakab Péter mellett – Varga-Damm Andrea is ringbe száll a Jobbik elnöki posztjáért, mostanra azonban változott a felállás. Az országgyűlési képviselő ugyanis bejelentette: alelnöki tisztségre pályázik, vagyis nem fog megmérkőzni Jakab Péterrel.

– Eldöntöttem, hogy a párt egységének megőrzése, a Fidesszel szembeni valódi jobboldali, kormányzóképes politikai erő megteremtése érdekében elindulok a párt alelnöki tisztségéért – írta Facebook oldalán, bár az nem derült ki egyértelműen, hogy mi változott meg múlt ősz óta. Annyit tett még hozzá, hogy mottója: „A valódi nagyság abban áll, ha olyasvalamibe kezdesz, aminek veled nincs vége.”

HIRDETÉS
Security Check Required

A Jobbik január 25-én, vagyis szűk három hét múlva tartja meg tisztújítását, amikor új elnököt és új elnökséget választ. A váltást már a tavaly májusi, számukra kudarcos eredményt hozó európai parlamenti választások után megígérték, végül a múlt év végére tervezett eseményből nem lett semmi.

Lapunk már akkor is megírta, hogy belső viták feszítették az ügyet, egyrészt amiatt, hogy a posztra talán legesélyesebb Jakab Péter feltételt szabott: előre meghatározta saját csapatát, akiket maga mellett szeretett volna látni az elnökségben. Ugyanakkor a Jobbikban ez eddig nem így működött, az alelnököket is a kongresszus a választotta. Másrészt Jakab Péter csapata tagjainak közös vonása volt – miként több jobbikos is fogalmazott korábban lapunknak –, hogy egyikük sem kötődik érdemben a pártban továbbra is meglehetősen nagy befolyással bíró Szabó Gábor pártigazgatóhoz, illetve az ELTE hallgatói önkormányzatából kinőttekhez, elsősorban a nyilvánosságból már hátralépett Szávay Istvánhoz. A viták miatt végül a kongresszust elhalasztották.

Jelenleg egyébként Jakab Péter az egyedüli jelölt, ő már hétvégén jelezte, hogy elindul a párt elnöki pozíciójáért, ráadásul ezúttal a kongresszusra bízza, hogy az szabadon megválassza a párt elnökségét.

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
Katona Mariann
Katona Mariann
A Magyar Hang belpolitikai újságírója

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

35,774lájkolóTetszik
3,173követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Nagyon súlyos és hosszú válság jön” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Róna Péterrel, Döbrentey Ildikóval és Levente Péterrel. Együtt kell élnünk a fenyegetéssel? Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

„Túlhatalomtörvény” – Uniós eljárást sürget a magyar kormánnyal szemben a Párbeszéd

„Reméljük, az Európai Bizottság meg tudja állítani Orbán Viktor antidemokratikus hatalmi törekvéseit” – ebben bíznak az ellenzéki politikusok.

Ahogy lehet