HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Kilép az MSZP...

Kilép az MSZP-ből Szanyi Tibor

Kérjük, támogassa a Magyar Hangot...

és a szabad sajtó megmaradását! Olvasóink segítségére is szükségünk van, hogy még több riportot és tényfeltáró cikket közölhessünk. Részletek ITT.

HIRDETÉS

Megszüntette tagságát a Magyar Szocialista Pártban (MSZP) Szanyi Tibor. A párt emblematikus figurája a döntését a Twitteren tette közzé. Később az Indexnek azt nyilatkozta, hogy jövőjét nem az MSZP-ben képzeli el, hanem más politikai tervei vannak.

HIRDETÉS

Ezekről azonban egyelőre bővebben nem kívánt nyilatkozni, annyit mondott csak: “őrületes baloldali vákuum keletkezett Magyarországon, jelenleg nincs egyetlen valódi baloldali tömörülés sem, csak neoliberális pártok működnek, holott ebben a társadalomban ma is sokan, sok fiatal is kifejezetten baloldali érzelmekkel és meggyőződéssel bír, így joggal igényli ezek hiteles politikai képviseletét.”

Az MSZP hitelességét firtató kérdésre úgy reagált,

nincs semmi meglepetés ebben, mintegy 15 éve mondom, hogy számomra az MSZP nem, vagy nem eléggé baloldali.

Bővebben ugyanakkor volt pártjáról nem kívánt beszélni, eddigi párttársait levélben tájékoztatta döntéséről, és annak okairól, az ügyet pedig ezennel lezártnak tekinti. Politikai terveiről ugyanakkor Szanyi heteken belülre ígért további tájékoztatást.

HIRDETÉS

Szanyi Tibor: Az unió be kívánja fejezni a fideszes oligarchia hizlalását | Magyar Hang

Mire fókuszálnak a magyarországi pártok az EP-kampányukban? Interjúsorozatunkban erről is kérdeztünk tőlük. Uniós közbeszerzések, migráció, brexit, közös hadsereg és szociális ügyek – többek között e témákról beszélgettünk Szanyi Tibor szocialista EP-képviselővel. EP-választási ráhangoló, 1. rész. – A jelentés amiatt is kritikákat kapott, hogy számos megállapítása már idejétmúlt, egyes felvetései, például Magyar Gárda, már nem aktuálisak.

Szanyi Tibor a korábban emlegetett Bal Blokk helyett Igen néven indított el egy új, ökoszocialista mozgalmat tavaly szeptemberben. Akkor azt mondta, az Igen az igazság, az egyenlőség és az egyetértés alapvetésein alapszik majd, és bár nem árulta el, hogy kik segítették a szerveződés elindításában, azt mondta, várják magánszemélyek és más szervezetek csatlakozását is.

A politikus korábban pártjával is nyílt konfliktusba keveredett: az MSZP és számára is kudarccal végződött tavaly tavaszi EP-választás után többször is élesen bírálta a pártvezetést nyilvánosan, illetve egy nyilvánosságra került levelében. Az ügynek az lett a vége, hogy az MSZP felfüggesztette Szanyi párttagságát, aki a tisztújításon a pártelnöki pozícióért akart ringbe szállni.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

31,537lájkolóTetszik
3,048követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

A NER közepén állva – Magyar Hang-ajánló

Interjú Udvaros Dorottyával, kádári módszerekkel megosztott magyar közösségek és az Edda, ózdi és sályi riport. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Nem én voltam…

Tudtommal nem folyik az ereimben kipcsak vér, de ha igen, akkor lehet még besenyő, jász, tót, rác, oláh, sokác, bunyevác, török, cigány, zsidó, orosz, német is. Ettől magyar a magyar.