Orbán János Dénes: Nem leváltottak, hanem felmondtam

Orbán János Dénes: Nem leváltottak, hanem felmondtam

Orbán János Dénes mint műsorvezető (Fotó: MTVA)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Leváltották a Magyar Nemzet kulturális rovatának vezetőjét – értesült lapunk. A megbízott vezető B. Orbán Emese, már az impresszum is az ő nevét tartalmazza.

Telefonon igyekeztünk megtudni a Magyar Nemzet főszerkesztőjétől, Ballai Attilától a változás okát, de sajnos nem kaptunk választ kérdésünkre.

Orbán János Dénes leváltását egy ideje pedzegették már, mindeddig viszont nem lehetett tudni, mennyi a realitása a dolognak. A költő a Kárpát-Medencei Tehetséggondozó (KMTG) és az Előretolt Helyőrség íróakadémia feje, akinek általánosabb háttérbe szorulását egy éve már a Válasz Online is belengette. – Nem nagyon tűnt fel senkinek, de a KMTG kimaradt a szokásos év végi pénzesőből. Nem véletlenül – jegyezte meg a lapnak akkor egy minisztériumi forrás, a cikk pedig ehhez azt fűzte hozzá: „Bizony, pillanatnyilag a budapesti íróakadémián sem betonkemény az egység OJD mögött”.

Orbán János Dénes válaszolt lapunknak, azt közölte, hogy nem leváltották, hanem felmondott. Az okát prózainak nevezte. – Az általam vezetett állami íróakadémián (KMTG/Előretolt Helyőrség Íróakadémia) immár a mesteri képzés is beindult, azaz 4 évfolyamot kell irányítani. Két éve könyvkiadóként is működünk, a könyvkiadási projektet is én vezetem, eddig évi 30, az idén már 60 könyvet kell sajtó alá rendeznem. Megszaporodtak tehát a teendők, és egyszerűen nem fér már bele a rovatvezetés napi rutinja – írta. Azt is hozzátette, hogy politikai pamfleteket, vitairatokat továbbra is fog publikálni a Magyar Nemzetben.