HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Súlyos bántal...

Súlyos bántalmazás a gyermekotthonban: Őrizetbe vették a verekedő fiatalt

Kérjük, támogassa a Magyar Hangot...

és a szabad sajtó megmaradását! Olvasóink segítségére is szükségünk van, hogy még több riportot és tényfeltáró cikket közölhessünk. Részletek ITT.

HIRDETÉS

Őrizetbe vette a rendőrség azt a 16 éves fiatalt, akit a kaposvári gyermekotthonban történt bántalmazással gyanúsítanak.

HIRDETÉS

Mi van b… meg, beállsz nekem – ezzel a kérdéssel indul az a másfél perces videó, amelyet a Facebookon hoztak nyilvánosságra egy kaposvári gyermekotthonban történtekről. A kérdést megfogalmazó fiatalember ezután fejbe rúgja a szoba közepén a félelemtől dermedten álló társát, aki hiába mond bármit – a bocsánat kéréstől kezdve odáig, hogy „Karcsi kérlek ne törd el!” –, a durva verés fejrúgásokkal, ökölcsapásokkal és pofonokkal folytatódik, amíg az áldozat arca vérezni nem kezd.

Mindkét gyanúsított rendőrkézen

Az eset a Somogy megyei Zita Gyermekotthonban történt, ahol csak speciális nevelési igényű, deviáns, illetve magatartási problémákkal küzdő 12 és 18 év közötti gyerekek laknak. A videó megjelenése után a hír bejárta a sajtót, az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért felelős államtitkára azonnal jelezte is, hogy belső vizsgálat indul.

HIRDETÉS
A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság által közreadott kép

A rendőrség is szinte azonnal lépett. Mint írták, miután a nyomozó hatóság az esetről tudomást szerzett, hivatalból intézkedve soron kívül büntetőeljárást rendelt el, és azonnal megkezdte az ügy körülményeinek a vizsgálatát. Tájékoztatásuk szerint a két feltételezett fiatalkorú elkövetőt azonosították, majd elfogták és előállították a Kaposvári Rendőrkapitányságra.

A nyomozók mindkettőjüket súlyos testi sértés kísérlete miatt gyanúsítottként hallgatták ki. Azt a 16 éves fiatalt, aki a felvétel tanúsága szerint bántalmazta társát, őrizetbe vették és a letartóztatását kezdeményezték.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

31,702lájkolóTetszik
3,047követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

A NER közepén állva – Magyar Hang-ajánló

Interjú Udvaros Dorottyával, kádári módszerekkel megosztott magyar közösségek és az Edda, ózdi és sályi riport. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek