HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Súlyos bántal...

Súlyos bántalmazás a gyermekotthonban: Őrizetbe vették a verekedő fiatalt

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!

HIRDETÉS

Őrizetbe vette a rendőrség azt a 16 éves fiatalt, akit a kaposvári gyermekotthonban történt bántalmazással gyanúsítanak.

Mi van b… meg, beállsz nekem – ezzel a kérdéssel indul az a másfél perces videó, amelyet a Facebookon hoztak nyilvánosságra egy kaposvári gyermekotthonban történtekről. A kérdést megfogalmazó fiatalember ezután fejbe rúgja a szoba közepén a félelemtől dermedten álló társát, aki hiába mond bármit – a bocsánat kéréstől kezdve odáig, hogy „Karcsi kérlek ne törd el!” –, a durva verés fejrúgásokkal, ökölcsapásokkal és pofonokkal folytatódik, amíg az áldozat arca vérezni nem kezd.

Mindkét gyanúsított rendőrkézen

Az eset a Somogy megyei Zita Gyermekotthonban történt, ahol csak speciális nevelési igényű, deviáns, illetve magatartási problémákkal küzdő 12 és 18 év közötti gyerekek laknak. A videó megjelenése után a hír bejárta a sajtót, az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért felelős államtitkára azonnal jelezte is, hogy belső vizsgálat indul.

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság által közreadott kép

A rendőrség is szinte azonnal lépett. Mint írták, miután a nyomozó hatóság az esetről tudomást szerzett, hivatalból intézkedve soron kívül büntetőeljárást rendelt el, és azonnal megkezdte az ügy körülményeinek a vizsgálatát. Tájékoztatásuk szerint a két feltételezett fiatalkorú elkövetőt azonosították, majd elfogták és előállították a Kaposvári Rendőrkapitányságra.

A nyomozók mindkettőjüket súlyos testi sértés kísérlete miatt gyanúsítottként hallgatták ki. Azt a 16 éves fiatalt, aki a felvétel tanúsága szerint bántalmazta társát, őrizetbe vették és a letartóztatását kezdeményezték.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

40,993lájkolóTetszik
3,811követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Nyíljon ki végre az emberek szeme!” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Herczeg Zoltánnal! Mészáros Lőrincet sejtik a milliárdos őrizetbe vétele mögött. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Katasztrofális a második negyedéves GDP-adat: 13,5 százalékos zuhanás egy év alatt

A 10,7 százalékos elemzői várakozásokat jelentősen alulmúlta a magyar gazdaság teljesítménye április és június között.