Botka legyőzte, most milliárdos megbízást kapott

Botka legyőzte, most milliárdos megbízást kapott

Látványkép a tervezett mórahalmi uszodáról (Fotó: Mórahalom önkormányzata)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Mórahalmon építhet uszodát Nemesi Pál cége 1,2 milliárd forintból – írja a szeged.hu A nagyvállalkozó a múlt őszi önkormányzati választáson Szeged polgármesteri posztjáért indult a Fidesz támogatásával, de kikapott a várost irányító, akkor még MSZP-s Botka Lászlótól. A városvezető azóta már kilépett a szocialista pártból.

A portál a beruházásról azt közölte, hogy a Móradombi Uszoda vélhetően valahol a város szélén, a Móradombi Sportcsarnok környékén épül fel. Az ajánlatkérő a Szegedi Vízilabda és Tömegsport Klub, ők az OB II-ben játszanak. Eredetileg 1 milliárd 161 millióból kellett volna megcsinálni az uszodát, ezt már 2018 áprilisában kihirdették, ez a közbeszerzés drágult meg egy kicsit az áremelkedések miatt.

Nemesi Pál nagyvállalkozó korábban azt mondta saját magáról, hogy szegény családba született, a rendszerváltás után pedig nulláról építette fel családi cégét, a Ferroép Fővállalkozó és Szerelőipari Zrt.-t, aminek 2018-ban már 3,4 milliárdos árbevétele volt. A cég többek között a Lakitelki Népfőiskolán épít termálfürdőt 4,5 milliárd forintért.