HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Feszültség a ...

Feszültség a rendőrségen belül

Kérjük, támogassa a Magyar Hangot...

és a szabad sajtó megmaradását! Olvasóink segítségére is szükségünk van, hogy még több riportot és tényfeltáró cikket közölhessünk. Részletek ITT.

HIRDETÉS

Nem hátrál a Független Rendőr Szakszervezet (FRSZ); hiába múlt már el a karácsony, továbbra is el akarják érni, hogy a hivatásosoknak nyújtott egyszeri, bruttó félmilliós jutalmat minden rendőrségi dolgozó megkaphassa.

HIRDETÉS

Az már múlt év végén kiderült, hogy hiába a jól hangzó bejelentés a bruttó 500 ezer forintos plusz pénzről, az nem mindenkinek jár. A hivatásosoknak igen, ám a hagyományos munkaviszonyban, illetve az úgynevezett rendvédelmi igazgatási szolgálat (riasz) keretein belül feladatokat ellátóknak nem, ez 12-13 ezer embert jelent. Márpedig ők együtt dolgoznak, ez értelemszerűen feszültséget is okozott.

Pongó Géza, a szervezet főtitkára a Magyar Hangnak azt mondta, hogy ők továbbra is küzdenek azért, hogy ezt a problémát orvosolják, a Belügyminisztériumnál és az Országos Rendőr-főkapitányságnál is fel fogják ezt hozni. – Jól teljesítés miatt kapták a kollégák ezt az egyszeri juttatást, de az egész állomány jól teljesített – mondta. A minisztériummal és az ORFK-val egyébként folyamatosan vannak egyeztetések, a legközelebbi februárban várható, akkor biztosan szóba fog kerülni ez a téma.

Az M1 Híradójában egyébként az újév első napjaiban mindent megtettek azért, hogy senkinek se legyen kétsége afelől, hogy december 31-ig minden jogosultnak kifizették a juttatást.

HIRDETÉS
M1 Híradó (19:30) A rendőrök félmilliós év végi jutalma Jött az SMS 1 Jött az SMS 2 Jött az SMS 3

Ennek sulykolására nemcsak a kulcsmondatokat – mindenki megkapta a juttatást; rekordidő alatt folyósították – ismételték többször, hanem a nyilatkozóktól is éppen ugyanazokat a könnyen azonosítható tartalmú mondatokat vágták be a híranyagba. Nevezetesen azt, hogy kaptak SMS-t a kormányzati plusztámogatásról. Január 2-án több híradóban is leadták a 3,5 perces hírblokkot. Ebben előbb egy Fejér megyei körzeti megbízott, majd közrendvédelmi előadó munkatársa, később pedig egy katona mondta el, hogyan kaptak SMS-t a pénz érkezéséről, hogy érthetően nagyon örülnek neki.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

31,537lájkolóTetszik
3,048követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

A NER közepén állva – Magyar Hang-ajánló

Interjú Udvaros Dorottyával, kádári módszerekkel megosztott magyar közösségek és az Edda, ózdi és sályi riport. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Nem én voltam…

Tudtommal nem folyik az ereimben kipcsak vér, de ha igen, akkor lehet még besenyő, jász, tót, rác, oláh, sokác, bunyevác, török, cigány, zsidó, orosz, német is. Ettől magyar a magyar.