HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Súlyos bántal...

Súlyos bántalmazás a gyermekotthonban, a rendőrség nyomoz – Videó

Kérjük, támogassa a Magyar Hangot...

és a szabad sajtó megmaradását! Olvasóink segítségére is szükségünk van, hogy még több riportot és tényfeltáró cikket közölhessünk. Részletek ITT.

HIRDETÉS

Mi van b… meg, beállsz nekem – ezzel a kérdéssel indul az a másfél perces videó, amelyet a Facebookon hoztak nyilvánosságra egy kaposvári gyermekotthonban történtekről. A kérdést megfogalmazó fiatalember ezután fejbe rúgja a szoba közepén a félelemtől dermedten álló társát, aki hiába mond bármit a bocsánat kéréstől kezdve odáig, hogy „Karcsi kérlek ne törd el!”, a durva verés fejrúgásokkal, ökölcsapásokkal és pofonokkal folytatódik, amíg az áldozat arca vérezni nem kezd.

HIRDETÉS

Az Index megkereste a Kaposvári Rendőrkapitányságot, ahol közölték, bűnügyi osztályuk súlyos testi sértés bűntett kísérlete miatt indított büntetőeljárást. Az eset a Somogy megyei Zita Gyermekotthonban történt.

Az intézményben csak speciális nevelési igényű, deviáns, illetve magatartási problémákkal küzdő 12 és 18 év közötti gyerekek laknak négy, 8-8 fős csoportban. A gyermekotthon lakói súlyos pszichés személyiségfejlődési, vagy súlyos disszociális tüneteik, vagy pszichoaktív szerhasználat miatt kerülnek be egy összetett szakértői vizsgálat alapján.

Az alapvető szakmai feladat itt a súlyos személyiségállapotú gyermekek mentális problémáinak ellensúlyozása, az önálló életre felkészítés, a rendszeres iskolába járás fenntartása, ennek jellemző akadályozottsága esetén magántanulóként az eredményes osztályozó vizsgák elősegítése, a nem tanköteles korú gyermekeknél a munkahely teremtés megalapozása. Ugyancsak alapvető feladat a kiskorúak azon alkalmazkodási, együttműködési képességeinek fejlesztése, amelyek a helyi mikrokörnyezetben és a tágabb társadalmi közösségekben, az iskolai korcsportban, a munka világában szükségesek – olvasható az intézet honlapján.

HIRDETÉS

A felvételt megtekintését csak erős idegzetű olvasóink számára ajánljuk. A videót ezen a linken lehet megnézni.

FRISSÍTÉS:
Belső vizsgálatot indított Fülöp Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) szociális ügyekért felelős államtitkára a bántalmazás miatt. A minisztérium az MTI-nek küldött közleményében azt írta, hogy a gyermekvédelemben is zéró tolerancia érvényes a bántalmazással szemben.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

31,820lájkolóTetszik
3,050követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Sokk, lincshangulat, hergelés – Magyar Hang-ajánló

Páros Interjú Pálinkás Józseffel és Magyar Bálinttal, beszélgetés Hadházy Ákossal, valód nemzeti konzultáció. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Feszült a helyzet a török-szír konfliktusban, 22 török katona meghalt egy bombázásban

Legalább huszonkét török katona halt meg egy légitámadásban az észak-kelet szíriai Idlib város közelében csütörtök éjjel.

Ferenc pápa gyengélkedik