HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Hollik István...

Hollik István: A Fidesz–KDNP egyetért Orbán Viktor Gyöngyöspatáról tett kijelentésével

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!

HIRDETÉS

A Fidesz–KDNP teljes mértékben egyetért a miniszterelnökkel abban, hogy Soros-hálózat által indított perben a gyöngyöspatai cigány családok számára megítélt százmillió forintos kártérítés „nagyon igazságtalan, a helyzetet nem oldja meg, és csak további feszültségeket szít” – mondta Hollik István szombaton sajtótájékoztatón, Budapesten.

A kormánypártok MTI által idézett kommunikációs igazgatója hangsúlyozta: a kormányfő csütörtöki évkezdő sajtótájékoztatója „sokaknak nem tetszett”, a miniszterelnök szavai a gyöngyöspatai helyzetről pedig „nagyon nem tetszettek a Soros-hálózatnak”. Hollik István arra is emlékeztetett, hogy a „Soros György által finanszírozott Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) közleményben tiltakozott a miniszterelnöki mondatokkal szemben”.

Orbán: Úgy vagyok boldog, ahogy vagyok | Magyar Hang

Évnyitó sajtótájékoztatóján Orbán hatalmas egészségügyi bérfejlesztést ígért, 2050-re pedig lehetséges lesz szerinte a klímasemlegesség. A bűnözőknek egy fillért se fizessünk – adta ki az irányt. Lapunk sajnos nem tudott kérdezni a kormányfőtől.

Szavai szerint a Soros-hálózat feszültséget kelt a gyöngyöspatai cigányok között és a magyar államnak és a helyi önkormányzatnak is kárt okoz. „Ők nem megoldani akarták a problémát, hanem a helyi cigányságot felhasználva támadni akarták a magyar államot” – hangoztatta a kereszténydemokrata politikus. Szerinte abban is egyetértenek a miniszterelnökkel, hogy felháborító, hogy a gyöngyöspatai romákon keresztül „pénzt húznak le, zsarolnak ki” a magyar államtól.

Hollik István azt is rögzítette, hogy a Fidesz–KDNP nem vitatja a bíróság döntésének jogszerűségét, de ennek ellenére nagyon igazságtalannak és károsnak tarják a most kialakult helyzetet. Hollik István megjegyezte azt is, hogy „a helyiek számára is érthetetlen, hogy egyesek »csak úgy« kapnak millió forintokat, míg mások keményen dolgoznak”. Álláspontja szerint ez komoly békétlenséget szülhet, és már szült is, a településen.

A politikus szólt arról is, hogy a százmillió forint összegű kártérítés csődbe viszi a gyöngyöspatai önkormányzatot, amelynek évente 40 millió forint saját bevétele van. Egyben utalt arra, hogy a kormány megsegítheti Gyöngyöspata önkormányzatát, mert – mint fogalmazott – „nem megengedhető, hogy a Soros-hálózat miatt egy önkormányzat csődbe menjen”. Ha a kormány talál olyan megoldást, hogy a gyöngyöspatai „büntetést” ne kelljen kifizetni, azt a Fidesz–KDNP támogatni fogja – fűzte hozzá.

„Vége a világnak, ha a miniszterelnök a bíróságok ellen uszít” | Magyar Hang

Orbán Viktor csütörtökön keményen nekiment a bíróságoknak. Schiffer Andrással és a Helsinki Bizottság szakértőjével beszélgettünk a témáról.

A kormánypártok kommunikációs igazgatója szintén kérdésre közölte: a Fidesz–KDNP szerint a rabok fogva tartásának nem megfelelő minőségére hivatkozva indult perek nyomán az elítéltek számára a megítélt pénzbeli kártérítések ügye „sérti a magyar emberek igazságérzetét”. A Fidesz–KDNP egyetért a miniszterelnök erre vonatkozó csütörtöki szavaival is, és támogatja a kormányt abban, hogy megvizsgálja annak lehetőségét, hogy ezeket kártérítéseket ne kelljen a magyar államnak kifizetnie.

A falusi csok kapcsán Hollik Istvánt arról kérdezték, hogy egy felmérés eredményei alapján az elnéptelenedő falvak helyett inkább a „virágzó településeket”, és a Budapest környéki agglomerációt részesítik előnyben az ingatlanvásárlók. A kormánypártok kommunikációs igazgatója úgy válaszolt, hogy a falusi csokot a kérdésben említett településeken „eleve sem lehet igénybe venni”, hanem csak azokon településeken, ahol csökken a lakosság száma.

HIRDETÉS

Nem sokat segít a csok: amit az állam támogatásként ad, azt illetékben vissza is veszi | Magyar Hang

A használt lakások ára országszerte nagyobb mértékben drágult, mint az állami támogatás összege, és a vásárlás után fizetett illeték is nehezíti a családok helyzetét.

Hollik István arról is beszélt, hogy az igénylések területi eloszlása „nagyjából egyenletes”, a legtöbben eddig Borsod-Abaúj-Zemplén megyéből adtak be ezzel kapcsolatos kérelmet. – A Fidesz–KDNP jó és helyes kezdeményezésnek tartja a Magyar falu programot, és támogatja annak idei folytatását, erősítését – közölte a politikus.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

40,985lájkolóTetszik
3,811követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Nyíljon ki végre az emberek szeme!” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Herczeg Zoltánnal! Mészáros Lőrincet sejtik a milliárdos őrizetbe vétele mögött. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Flaszter 99. – Épp szembeköpi magát a NER

Dévényi István ezúttal Lánczi Richárddal, az N1TV főszerkesztőjével és Tompos Ádámmal, a Magyar Hang riporterével beszélget.