HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Ötvenezer pul...

Ötvenezer pulykát ölnek le a madárinfluenza miatt

Kérjük, támogassa a Magyar Hangot...

és a szabad sajtó megmaradását. Olvasóink segítségére is szükségünk van, hogy még több riportot és tényfeltáró cikket közölhessünk. Részletek ITT.

HIRDETÉS

Madárinfluenza miatt több mint ötvenezer pulykát ölnek le Komárom-Esztergom megyében – tájékoztatott a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih). Az intézmény szerint ennek ellenére a Magyarországon forgalomba kerülő baromfitermékek biztonsággal fogyaszthatók.

HIRDETÉS

A főállatorvos az ország teljes területén elrendelte a baromfik zárva tartását, miután a fertőzött állományban nagymértékben megemelkedett az elhullás. Emellett megjelentek a betegséget sejtető klinikai tünetek is. A H5N8 altípus kapcsán eddig viszont még nem fordult elő emberi megbetegedés a kontinensen.

Az Ács település melletti gazdaságban történő irtás egész pontosan 53 500 pulykát érint. A gazdaság három kilométer sugarú védőkörzetében, illetve tíz kilométer sugarú megfigyelési körzetében felkeresnek minden baromfitartó gazdaságot, szükség esetén pedig mintát is vesznek. Érvénybe léptettek továbbá szállítási korlátozásokat is.

A H5N8 először 2014 elején, Ázsiában ütötte fel a fejét, aztán 2014 novemberében megjelent Európában is. Magyarországon legutóbb 2016-17-ben kellett a betegséggel megküzdeni.

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

30,792lájkolóTetszik
2,969követőKövetés
19,600feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Az orbáni hatalom képtelen a konszolidációra – Magyar Hang-ajánló

A Magyar Hang 2020/4. száma! Interjú Schiffer Andrással, Kerpel-Fronius Gáborral. A hálapénz hálójában. A jó magaviselet csupán túlélési ösztön a börtönökben? Így szemeteljünk helyesen! Sok érdekes írás és publicisztika! Keresse az újságárusoknál!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Mentő vitte el Ferihegyről egy Kínából érkező gép pilótáját

A Shanghai Airlines első tisztjét leszállás után azonnal ellátták. A Budapest Airport közölte: koronavírus gyanúja nem merült fel, de a gépet fertőtleníteni kellett.