HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Elkezdődött S...

Elkezdődött Simonka György büntetőpere: a vád szerint ő volt a bűnszervezet feje

Kérjük, támogassa a Magyar Hangot...

és a szabad sajtó megmaradását. Olvasóink segítségére is szükségünk van, hogy még több riportot és tényfeltáró cikket közölhessünk. Részletek ITT.

HIRDETÉS

HIRDETÉS

Elkezdődött Simonka György és 32 vádlottársának pere – tudósított a helyszínről a hvg. A vád szerint a fideszes politikus irányíthatta a bűnszervezetet, amely költségvetési csalással 1,4 milliárdos kárt okozhatott.

A lap tudósítása szerint az előkészítő ülésen az ügyész arról beszélt, hogy Simonka György olyan hálózatot hozott létre és irányított, mellyel uniós és hazai költségvetési pénzzel éltek vissza. A vád szerint 1,4 milliárdos kárt okoztak. Simonkára az ügyészség 850 millió forintos vagyonelkobzást kért. A vádlottak padján ül Simonka felesége is. A tárgyalás előtt a politikus arról beszélt: ártatlannak tartja magát.

A hvg szerint tele volt a tárgyalóterem, az újságíró már csak a karzaton ülhetett, részben azért is, mert Simonka Györgynek 32 vádlottársa van, bűnszervezetben elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalással és más bűncselekményekkel vádolják őket. A tárgyalás három napos előkészítő üléssel kezdődik, a tényleges tárgyalás csak áprilisban kezdődhet, vallomástételre is ekkor kerülhet majd sor.

HIRDETÉS

A vádiratból a hvg szerint az derült ki, az ügyészség Simonka Györgyöt tartja a bűnszervezet irányítójának, amelynek tevékenysége a zöldség-gyümölcs termelői csoportok és termelői szervezetek (tész) által igénybe vehető, az Európai Uniótól és a hazai költségvetésből származó támogatások jogellenes megszerzésére irányult. 

A fideszes országgyűlési képviselő mentelmi jogát felfüggesztették. Korábban a Simonka-ügyet feltáró 24.hu írta meg: két másik fideszes országgyűlési képviselő, Kerényi János és Varga Gábor hozzátartozói is vádlottak a Simonka György ellen indult büntetőügyben. Mindkét kormánypárti politikus azt monda a portál megkeresésére, hogy tőlük független az ügy.

Hadházy Ákos független parlamenti képviselő, aki a tárgyaláson is jelen volt, korábban jelezte: feljelentést tesz, mert szerinte az ügyészségnek bizonyítékai voltak, hogy a fideszes parlamenti képviselő megpróbált nyomozókat lefizetni, tanúk és gyanúsítottak vallomását befolyásolni, megváltoztatni, bizonyítékokat eltüntetni, ami indokolta volna az azonnali előzetes letartóztatását, ám ez elmaradt.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

30,695lájkolóTetszik
2,949követőKövetés
19,500feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

A Fidesz nem jobboldali, hanem hatalomoldali – Magyar Hang-ajánló

Interjú Nádasdy Ádámmal, Csernák Jánossal, valamint a győri polgármesterjelöltekkel. Riport Gyöngyöspatáról. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Ceausescu atombombája

Romániának hat atombombára elegendő radioaktív anyag állt a rendelkezésére a nyolcvanas évek végére.