HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Rácsok mögött...

Rácsok mögött lehet már a fideszes Mengyi Roland

Nyugalom csomag

Legyen Ön is előfizetőnk, most akár egy hónapra is otthonába rendelheti a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti ITT! Köszönjük!

HIRDETÉS

Hivatalos információ egyelőre továbbra sincs arról, hogy megkezdte-e börtönbüntetését a bűnsegédként elkövetett költségvetési csalás kísérlete és befolyással üzérkedés miatt négy év letöltendő börtönre ítélt egykori fideszes országgyűlési képviselő, Mengyi Roland.

Megkeresésünkre Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő – aki Facebook bejegyzésben tette fel először a kérdést a napokban – elmondta, nem hivatalos forrásból úgy értesült, a Harry Potter-könyvekben szereplő főgonoszról kapott Voldemort nagyúr ragadványnéven néven is ismert egykori politikus már a rácsok mögött van.

HIRDETÉS

Az előzményekről a képviselő azt is elmondta, a decemberben kelt levelére a büntetés-végrehajtás válaszát múlt pénteken kapta meg, s abban az szerepelt, hogy múlt szombaton kellett bevonulni a bukott képviselőnek négyéves büntetése letöltésére. Azóta e-mailben és személyesen is érdeklődött, hogy valóban börtönben van-e a volt képviselő, de hivatalos választ még nem kapott.

Mengyi még fideszes országgyűlési képviselőként segített 2015-ben egy több százmilliós uniós pályázat pénzeit kicsatornázni. A politikus 5,5 milliót kért azért, hogy azok a vállalkozók nyerjenek, akik nekik fizettek. De még az elnyert pénzek kilencven százalékának visszajuttatása is felmerült ötletként. Az érintettek célja az volt, hogy ezek után egy 5-8 milliárdos pályázattal ügyeskedhessenek majd.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

HIRDETÉS
Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
Hajdú Péter
Hajdú Péter
A Magyar Hang gazdasági újságírója, közgazdász

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

36,271lájkolóTetszik
3,192követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Ahol még akarni sem tudnak, ott van a legnagyobb baj” – Magyar Hang-ajánló

Ünnepi interjú Beer Miklóssal, beszélgetés Ángyán Józseffel. Csendes húsvét Hollókőn. Keresse a 100. Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

A passió tizenhat év után

A film ma is érvényes, kiállta az idő próbáját, és megrendítő élményt nyújt a hívőknek. Talán a legjobb feldolgozása Jézus szenvedéstörténetének.

Lét és idő