HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Ellenzi a Köz...

Ellenzi a Közlekedő Tömeg az Árpád híd metrómegálló átnevezését

Kérjük, támogassa a Magyar Hangot...

és a szabad sajtó megmaradását. Olvasóink segítségére is szükségünk van, hogy még több riportot és tényfeltáró cikket közölhessünk. Részletek ITT.

HIRDETÉS

Egymás után veszítik el Budapest csomópontjai a megszokott elnevezésüket. A Közlekedő Tömeg Egyesület értesülései szerint január végén az Árpád híd metrómegálló neve is megváltozik, amely a jövőben a néhai köztársasági elnök után „Göncz Árpád városközpont” nevet viselheti. Az átnevezést ellenzi az egyesület, amely a közösségi oldalán megjelent közleményben felveti: milyen városközpont az, amely négy kilométerre van Budapest tényleges városközpontjától? Ezért arra kérik az érintetteket, hogy még a bevezetés előtt álljanak el a szándékuktól.

HIRDETÉS

A Közlekedő Tömeg szerint kifejezetten zavaró, hogy sokszor pusztán politikai indíttatásból évente többször, több csomópont neve is változik, változott. „Ferencváros vasútállomás-Málenkij Robot emlékhely, Szent Gellért tér-Műegyetem M, Semmelweis Klinikák M… És a lista nem ér véget” – sorolják az elmúlt évek névváltozásait. – Egymást követik a különböző átnevezések, hozzátoldások, kezelhetetlenül hosszú megállónevek, miközben ezektől egyáltalán nem lesz egyszerűbb a tájékozódás – jegyzik meg.

Közlekedő Tömeg

Újabb átnevezés Budapesten Ferencváros vasútállomás – Málenkij Robo… t emlékhely, Szent Gellért tér – Műegyetem M, Semmelweis Klinikák M… És a lista nem ér véget. Információink szerint január végén újabb fővárosi közlekedési csomópont veszíti el megszokott nevét: az Árpád híd metróállomás ezentúl a Göncz Árpád városközpont metróállomás nevet viseli majd.

Azt vetik fel, hogy bár vannak szerencsétlen megállónevek, azokat célszerű volna egy csomagban megváltoztatni. Viszont amikor az is fél évbe telik, hogy a városban lévő térképek utólagosan lekövessék az M3 metrópótlás következő fázisát, ezek a zavaró, ad-hoc átnevezések pazarlóak és indokolatlan többletmunkát rónak az egyébként is leterhelt közlekedési dolgozókra – tették hozzá.

Azt kérik a főváros új vezetésétől: az eddigi rossz gyakorlat folytatása helyett inkább készítsenek egy átfogó koncepciót a budapesti megállónevek jövőbeli egységesítéséről, esetleges módosításáról. Az Árpád híd metrómegálló átnevezéséről korábban Angyalföld kerületének kezdeményezére határozott a fővárosi közgyűlés.

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

30,710lájkolóTetszik
2,951követőKövetés
19,500feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

A Fidesz nem jobboldali, hanem hatalomoldali – Magyar Hang-ajánló

Interjú Nádasdy Ádámmal, Csernák Jánossal, valamint a győri polgármesterjelöltekkel. Riport Gyöngyöspatáról. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Ezerszer áldott, vagy kellemes karácsony?

A karácsonyi jókívánságok formái sajátosan alakultak Magyarországon.

Pénz semmiért