HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Ellenzi a Köz...

Ellenzi a Közlekedő Tömeg az Árpád híd metrómegálló átnevezését

Nyugalom csomag

Legyen Ön is előfizetőnk, most akár egy hónapra is otthonába rendelheti a Magyar Hangot! Részletek ITT. Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti ITT! Köszönjük!

HIRDETÉS

Egymás után veszítik el Budapest csomópontjai a megszokott elnevezésüket. A Közlekedő Tömeg Egyesület értesülései szerint január végén az Árpád híd metrómegálló neve is megváltozik, amely a jövőben a néhai köztársasági elnök után „Göncz Árpád városközpont” nevet viselheti. Az átnevezést ellenzi az egyesület, amely a közösségi oldalán megjelent közleményben felveti: milyen városközpont az, amely négy kilométerre van Budapest tényleges városközpontjától? Ezért arra kérik az érintetteket, hogy még a bevezetés előtt álljanak el a szándékuktól.

HIRDETÉS

A Közlekedő Tömeg szerint kifejezetten zavaró, hogy sokszor pusztán politikai indíttatásból évente többször, több csomópont neve is változik, változott. „Ferencváros vasútállomás-Málenkij Robot emlékhely, Szent Gellért tér-Műegyetem M, Semmelweis Klinikák M… És a lista nem ér véget” – sorolják az elmúlt évek névváltozásait. – Egymást követik a különböző átnevezések, hozzátoldások, kezelhetetlenül hosszú megállónevek, miközben ezektől egyáltalán nem lesz egyszerűbb a tájékozódás – jegyzik meg.

Közlekedő Tömeg

Újabb átnevezés Budapesten Ferencváros vasútállomás – Málenkij Robo… t emlékhely, Szent Gellért tér – Műegyetem M, Semmelweis Klinikák M… És a lista nem ér véget. Információink szerint január végén újabb fővárosi közlekedési csomópont veszíti el megszokott nevét: az Árpád híd metróállomás ezentúl a Göncz Árpád városközpont metróállomás nevet viseli majd.

Azt vetik fel, hogy bár vannak szerencsétlen megállónevek, azokat célszerű volna egy csomagban megváltoztatni. Viszont amikor az is fél évbe telik, hogy a városban lévő térképek utólagosan lekövessék az M3 metrópótlás következő fázisát, ezek a zavaró, ad-hoc átnevezések pazarlóak és indokolatlan többletmunkát rónak az egyébként is leterhelt közlekedési dolgozókra – tették hozzá.

Azt kérik a főváros új vezetésétől: az eddigi rossz gyakorlat folytatása helyett inkább készítsenek egy átfogó koncepciót a budapesti megállónevek jövőbeli egységesítéséről, esetleges módosításáról. Az Árpád híd metrómegálló átnevezéséről korábban Angyalföld kerületének kezdeményezére határozott a fővárosi közgyűlés.

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

35,102lájkolóTetszik
3,147követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Muszáj talpra állnunk – Magyar Hang-ajánló

Interjú Kovács András Péterrel és Kónya Imrével. Digitális oktatás a zsákfalvakban. Hogy lapítják máshol a görbét? Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek