HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Pénz helyett ...

Pénz helyett természetben fizetnék ki a gyöngyöspatai romák kártérítését

Kérjük, támogassa a Magyar Hangot...

és a szabad sajtó megmaradását. Olvasóink segítségére is szükségünk van, hogy még több riportot és tényfeltáró cikket közölhessünk. Részletek ITT.

HIRDETÉS

Nem akarja kifizetni az állam azt a 99 millió forintos kártérítést, amelyet hatvan gyöngyöspatai cigánygyerek részére ítélt meg tavaly szeptemberben a Debreceni Ítélőtábla, miután szegregáltan, a nem cigányoktól elkülönítve tanították őket a Nekcsei Demeter Általános Iskolában.

HIRDETÉS

Horváth László, a térség fideszes országgyűlési képviselője mai sajtótájékoztatóján az Atv.hu szerint arról beszélt, egyeztetést kezdeményeznek arról, hogy ne készpénzben, hanem oktatási és képzési lehetőségben „fizesse” ki az önkormányzat az érintett családoknak megítélt kártérítést.

Ennek lényege, hogy jogerősen megítélt összegben kínálnának az érintett gyerekeknek idegen nyelvi és informatikai, továbbá szakképesítést biztosító képzéseket. A „csomagban” beilleszkedést, illetve és traumafeldolgozást segítő foglalkozások is szerepelnek. A többivel együtt ezeket is Gyöngyösön tartanák meg, mert oda könnyű eljutni tömegközlekedéssel – olvasható a Hvg.hu szemléjében.

A tájékoztatót azért csütörtökön tartotta Horváth László, mert a pénzt hivatalosan péntekig, január 17-ig kellene elutalni a családoknak. Ezt azonban a tankerület nem engedheti meg magának – mondta a politikus –, aki többek között azzal érvelt, hogy így nem maradna forrás a tantermek és a vizesblokkok felújítására. A portál emlékeztetett arra, hogy Horváth január elején „a Soros-hálózat pénzszerző akciójának” nevezte az ügyet.

HIRDETÉS

Orbán: Úgy vagyok boldog, ahogy vagyok | Magyar Hang

Évnyitó sajtótájékoztatóján Orbán hatalmas egészségügyi bérfejlesztést ígért, 2050-re pedig lehetséges lesz szerinte a klímasemlegesség. A bűnözőknek egy fillért se fizessünk – adta ki az irányt. Lapunk sajnos nem tudott kérdezni a kormányfőtől.

Az ügyben Orbán Viktor miniszterelnök is megszólalt. Az év elején tartott kormányinfón arról beszélt, hogy igazságtalanul kapnak a gyöngyöspatai romák kártérítést.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

30,792lájkolóTetszik
2,969követőKövetés
19,600feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Az orbáni hatalom képtelen a konszolidációra – Magyar Hang-ajánló

A Magyar Hang 2020/4. száma! Interjú Schiffer Andrással, Kerpel-Fronius Gáborral. A hálapénz hálójában. A jó magaviselet csupán túlélési ösztön a börtönökben? Így szemeteljünk helyesen! Sok érdekes írás és publicisztika! Keresse az újságárusoknál!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Mentő vitte el Ferihegyről egy Kínából érkező gép pilótáját

A Shanghai Airlines első tisztjét leszállás után azonnal ellátták. A Budapest Airport közölte: koronavírus gyanúja nem merült fel, de a gépet fertőtleníteni kellett.