HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Borkai után: ...

Borkai után: választásra készül Győr, interjút adtak a polgármester-jelöltek

Dézsi Csaba András (Fidesz): „Nem Borkai szexvideója miatt bukott a rendszer" · Pollreisz Balázs (összellenzék): „Tudatos hasonlóság a fideszes jelölt programjával".

Kérjük, támogassa a Magyar Hangot...

és a szabad sajtó megmaradását! Olvasóink segítségére is szükségünk van, hogy még több riportot és tényfeltáró cikket közölhessünk. Részletek ITT.

HIRDETÉS

A győri időközi polgármester-választáson a Fidesz Dézsi Csaba Andrást, a győri szívcentrum osztályvezető főorvosát indítja, akinél a kormánypárt számára jobb jelölt aligha képzelhető el. Lapunk annak járt utána, hogy a város érdekeit melyik jelölt megválasztása szolgálná jobban, Dézsié, vagy leginkább potens ellenfeléé, az MSZP-ből érkező, de az összes ellenzéki párt által támogatott Pollreisz Balázsé, aki – csakúgy, mint a kardiológus – önkormányzati képviselő a folyók városában. A magyar sajtóban egyedülálló módon a Magyar Hangnak sikerült mindkét pályázót megszólaltatnia.

HIRDETÉS

Részletek a Magyar Hang január 17-i, pénteki (2020/3.) számában megjelenő interjúkból:

HIRDETÉS

Témánál is vagyunk: hogyan lehet egyik pillanatról másikra lebontani azt a bizonyos kapcsolati hálót, amelyről Borkai Zsolt jachtos videója kapcsán annyit cikkeztek a sajtóban? – kérdezzük Dézsi Csaba Andrástól, a Fidesz jelöltjétől.

– Ez a bizonyos kapcsolati háló nem olyan nagy, pillanatok alatt el lehet ollózni a szálait – mondja Dézsi, aki, mivel nem tartja magát konfliktuskerülő embernek, korábban is jelezte nemtetszését. Elmesélése szerint, amikor hangot adott a pártvezetés felé évekkel korábban, hogy bizonyos dolgok rossz irányba mennek, akkor „kifejezetten megfagyott a levegő”.

Ezzel együtt is az ellenzék plakátok híján „ajtótól ajtóig” zajló kampánya a bizonytalanokra fókuszál, illetve azokra, akik ősszel nem mentek el szavazni.

Pollreisz Balázs (MSZP, DK, Momentum, Jobbik, LMP, Párbeszéd): Október 13-án 50,8 százalék otthon maradt. Noha már tudtak a botrányról, mégis minden második győri úgy döntött, nem él a voksolás lehetőségével. Valószínűleg ők úgy gondolták, hogy az nem változhat semmin. Aztán este meglátták az eredményeket, és rádöbbentek, mégis lehetséges. Ezután a megismételt jászberényi választás elsöprő ellenzéki győzelemmel zárult. Ezek miatt az ügyek miatt fókuszálunk a bizonytalanokra, és azokra, akik békét és rendet szeretnének Győrben. Akik látják, hogy van fejlődés ebben a városban, de akik szerint lehetne jobb is. Például akiknek szúrja a szemét a „győri buszskanzen”.

A Dézsi Csaba András beszélt arról, hogy miképpen osztaná meg magát az orvosi munka és polgármesteri kötelezettségek között, tervez-e megválasztása esetén önmagáról festményt elhelyezni a városházán, és hogy választana-e maga mellé ellenzéki alpolgármestert. Az ellenzéki jelölt, Pollreisz Balázs pedig elárulta, mit tervez tenni Győr tömegközeledési káoszával, például lesznek-e menetrendszerinti hajók a folyók városában. Megkérdeztük, megválasztása esetén hogyan biztosítaná a közgyűlés és a város működőképességét a masszív fideszes közgyűlési többség dacára, és hogy milyen gesztusokat tenne Győr jobboldali szavazói felé, Apor Vilmost segítségül hívva. A jelöltekkel készült interjúkat keresse a Magyar Hang január 17-én, pénteken megjelent 2020/3. számában!

HIRDETÉS

Szerzők: Gulyás Balázs és Tompos Ádám

Hetilapunkat megvásárolhatja az újságárusoknál, valamint elektronikus formában a Digitalstandon! És hogy mit talál még a 2020/3. számban? Itt megnézheti!

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

31,450lájkolóTetszik
3,045követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

A NER közepén állva – Magyar Hang-ajánló

Interjú Udvaros Dorottyával, kádári módszerekkel megosztott magyar közösségek és az Edda, ózdi és sályi riport. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

A használt, kidobásra ítélt matracokkal menekültek millióit lehetne etetni

Ideje lenne kormányzati támogatást is adni a földön kívüli létformák kutatására; a briteknél 2050-ig kivezeteik a gázfűtést; kísérleti temetkezési típus csökkentheti a széndioxid-kibocsátást – e heti tudományos lapszemlénk.

Kampányszünet?