Borkai után: választásra készül Győr, interjút adtak a polgármester-jelöltek

Borkai után: választásra készül Győr, interjút adtak a polgármester-jelöltek

Dézsi Csaba András és Pollreisz Balázs (fotó: Magyar Hang/Gulyás Balázs és Végh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A győri időközi polgármester-választáson a Fidesz Dézsi Csaba Andrást, a győri szívcentrum osztályvezető főorvosát indítja, akinél a kormánypárt számára jobb jelölt aligha képzelhető el. Lapunk annak járt utána, hogy a város érdekeit melyik jelölt megválasztása szolgálná jobban, Dézsié, vagy leginkább potens ellenfeléé, az MSZP-ből érkező, de az összes ellenzéki párt által támogatott Pollreisz Balázsé, aki – csakúgy, mint a kardiológus – önkormányzati képviselő a folyók városában. A magyar sajtóban egyedülálló módon a Magyar Hangnak sikerült mindkét pályázót megszólaltatnia.

Részletek a Magyar Hang január 17-i, pénteki (2020/3.) számában megjelenő interjúkból:

---

Témánál is vagyunk: hogyan lehet egyik pillanatról másikra lebontani azt a bizonyos kapcsolati hálót, amelyről Borkai Zsolt jachtos videója kapcsán annyit cikkeztek a sajtóban? – kérdezzük Dézsi Csaba Andrástól, a Fidesz jelöltjétől.

– Ez a bizonyos kapcsolati háló nem olyan nagy, pillanatok alatt el lehet ollózni a szálait – mondja Dézsi, aki, mivel nem tartja magát konfliktuskerülő embernek, korábban is jelezte nemtetszését. Elmesélése szerint, amikor hangot adott a pártvezetés felé évekkel korábban, hogy bizonyos dolgok rossz irányba mennek, akkor „kifejezetten megfagyott a levegő”.

---

Ezzel együtt is az ellenzék plakátok híján „ajtótól ajtóig” zajló kampánya a bizonytalanokra fókuszál, illetve azokra, akik ősszel nem mentek el szavazni.

Pollreisz Balázs (MSZP, DK, Momentum, Jobbik, LMP, Párbeszéd): Október 13-án 50,8 százalék otthon maradt. Noha már tudtak a botrányról, mégis minden második győri úgy döntött, nem él a voksolás lehetőségével. Valószínűleg ők úgy gondolták, hogy az nem változhat semmin. Aztán este meglátták az eredményeket, és rádöbbentek, mégis lehetséges. Ezután a megismételt jászberényi választás elsöprő ellenzéki győzelemmel zárult. Ezek miatt az ügyek miatt fókuszálunk a bizonytalanokra, és azokra, akik békét és rendet szeretnének Győrben. Akik látják, hogy van fejlődés ebben a városban, de akik szerint lehetne jobb is. Például akiknek szúrja a szemét a „győri buszskanzen”.

A Dézsi Csaba András beszélt arról, hogy miképpen osztaná meg magát az orvosi munka és polgármesteri kötelezettségek között, tervez-e megválasztása esetén önmagáról festményt elhelyezni a városházán, és hogy választana-e maga mellé ellenzéki alpolgármestert. Az ellenzéki jelölt, Pollreisz Balázs pedig elárulta, mit tervez tenni Győr tömegközeledési káoszával, például lesznek-e menetrendszerinti hajók a folyók városában. Megkérdeztük, megválasztása esetén hogyan biztosítaná a közgyűlés és a város működőképességét a masszív fideszes közgyűlési többség dacára, és hogy milyen gesztusokat tenne Győr jobboldali szavazói felé, Apor Vilmost segítségül hívva. A jelöltekkel készült interjúkat keresse a Magyar Hang január 17-én, pénteken megjelent 2020/3. számában!

Szerzők: Gulyás Balázs és Tompos Ádám

Hetilapunkat megvásárolhatja az újságárusoknál, valamint elektronikus formában a Digitalstandon! És hogy mit talál még a 2020/3. számban? Itt megnézheti!