HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Karácsony Ger...

Karácsony Gergely a várótermek kifestése helyett a várólistákat rövidítené le

Kérjük, támogassa a Magyar Hangot...

és a szabad sajtó megmaradását! Olvasóink segítségére is szükségünk van, hogy még több riportot és tényfeltáró cikket közölhessünk. Részletek ITT.

HIRDETÉS

A főváros új vezetése visszavette azt a felelősséget, amit a budapestiek egészségügyi ellátásával kapcsolatban az előző városvezetés nem igen vállalt – fogalmazott Karácsony Gergely főpolgármester a Budapest.komm névre keresztelt, első alkalommal megtartott sajtótájékoztatóján pénteken.

HIRDETÉS

– Bár a főváros elvesztette fenntartói szerepét a budapesti kórházakkal kapcsolatosan, de a járóbeteg ellátásban komoly feladata van az önkormányzatnak, hogy a mára kialakult katasztrofális helyzetet megoldja, ezért igyekeztek forrásokat szerezni az egészségügyi ellátás terén. A legfontosabb forrás az az 50 milliárd forint, amit az atlétikai világbajnokság megrendezéséért cserébe a kormány felajánlott Budapestnek – mondta el a főpolgármester. Hozzátette, a forrást a betegek érdekében a legproblémásabb helyeken használnák fel. Így a várótermek kifestése helyett – amit Orbán Viktor miniszterelnök említett az évnyitó sajtótájékoztatóján – a daganatos betegek diagnosztikai vizsgálatainak várólistáit szeretnék lerövidíteni, amit a CT- és az MR-vizsgálatok finanszírozás bővítésével érnének el.

„Kértük főpolgármester urat, hogy a kórházstopot, hídstopot oldja fel” | Magyar Hang

Másodszor állt együtt a sajtó elé Karácsony Gergely ellenzéki főpolgármester és Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter. Ezúttal a Fővárosi Közfejlesztési Tanács (FKT) ülése után tartottak közös tájékoztatót. A jelek szerint kifejezetten konstruktív hangvételű tárgyalás zajlott délután, ahol több vitatott kérdésben, köztük az atlétikai stadion és fővárosi centrumkórház ügyében is egyértelműen közeledtek az álláspontok.

A sajtótájékoztatón Havasi Gábor, a Momentum képviselője, az egészségügyi területek koordinációjának felelőse elmondta, az eddigi fővárosi vezetés, és a kormány átgondolatlan egészségügyi politikája miatt évente legalább 38 ezer elkerülhető haláláeset történik. Hangsúlyozta, a várólistákat megszüntetik, azt akarják elérni, hogy minden vizsgálatot hét napon belül el lehessen végezni. – Orbán Viktorral ellentétben nekünk van elképzelésünk, hogy mit kell tenni: nem festékre, hanem hatékony, gyors és átlátható ellátási rendszerre, és megfelelő eszközökre van szükség – fogalmazott Havasi. Hozzátette, évente 2 milliárd forinttal támogatják a CT- és MR-vizsgálatokat.

A főpolgármester újságírói kérdésre válaszolva elmondta, munkacsoportot állítottak fel, amely a szuperkórház építésére alkalmas területet keresi. Karácsony Gergely azt is elárulta, hogy van rá esély, hogy a főváros hozzájusson a Kukaholding által eddig visszatartott pénzhez. Hangsúlyozta, a probléma azonban ettől még mindig fennáll, hiszen a Kukaholding létét az élet semmilyen szinten nem igazolta, működése értelmetlen, így annak megszüntetéséért küzdenek. Szeretnék elkerülni, hogy február közepén a szemét borítsa be Budapestet, de a finanszírozás kérdését meg kell oldani – fogalmazott.

HIRDETÉS

Az atlétikai vb-ről a közgyűlésben: a fideszesek is megszavazták Karácsony feltételeit | Magyar Hang

Elfogadta a fővárosi közgyűlés a Karácsony Gergely főpolgármester azon javaslatát, hogy Budapest milyen feltételekkel hajlandó támogatni a 2023-as atlétikai világbajnokság megrendezését és a stadion felépítését. A végszavazást hosszú vita előzte meg, az ülés egy pontján Pokorni Zoltán XII. kerületi fideszes polgármester kivonult az ülésről – derül ki a 24.hu tudósításából.

A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre vezető vasút kapcsán Karácsony elmondta, támogatják azt a tervet, hogy a ferihegyi vasutat integrálják az országos vasúti hálózatba. A budapesti közlekedés kapcsán a főpolgármester rámutatott, jóval több az autó jelenleg, mint ahány parkolóhely a rendelkezésre áll. Az új vezetés nem akar újabb parkolóhelyeket megszüntetni, csak ösztönözni szeretné a közlekedőket, hogy kiváltsák az autót. – Ez egy nehéz, komoly társadalmi vitákat kiváltó kérdés – tette hozzá Karácsony.

Az elmúlt napokban a kormánylapok vetették fel, hogy a főpolgármester terve szerint lezárnák a pesti alsó rakpartot. A sajtótájékoztatón Karácsony elmondta, ahogy az a programjában is szerepelt, csak a nyári hétvégéken adnák át a rakpartot a gyalogosoknak, olyan időszakokban, amikor ez nem okoz fennakadást a közlekedésben.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

31,823lájkolóTetszik
3,048követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Sokk, lincshangulat, hergelés – Magyar Hang-ajánló

Páros Interjú Pálinkás Józseffel és Magyar Bálinttal, beszélgetés Hadházy Ákossal, valód nemzeti konzultáció. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Feszült a helyzet a török-szír konfliktusban, 22 török katona meghalt egy bombázásban

Legalább huszonkét török katona halt meg egy légitámadásban az észak-kelet szíriai Idlib város közelében csütörtök éjjel.

Ferenc pápa gyengélkedik