HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Amivel Orbánn...

Amivel Orbánnak szembe kell néznie

Kérjük, támogassa a Magyar Hangot...

és a szabad sajtó megmaradását! Olvasóink segítségére is szükségünk van, hogy még több riportot és tényfeltáró cikket közölhessünk. Részletek ITT.

HIRDETÉS

Egy lista vagy két lista legyen-e 2022-ben az ellenzéki oldalon? – a vita már megkezdődött, szólnak érvek mindkettő mellett. Az érintett pártok politikusaival beszélgetve arra próbáltunk választ találni, vajon melyiknek nagyobb a realitása.

HIRDETÉS

Részletek a Magyar Hang január 17-i (2020/3.) számában megjelenő riportunkból.

Korainak tűnhet 2020 elején, hogy az ellenzéki pártok már most a két év múlva esedékes országgyűlési választásokra állítandó listák számával foglalkoznak, de valójában nem az. Tisztáznivaló ugyanis akad bőven.

(…)

HIRDETÉS
Hogyan tovább, összefogás? | Magyar Hang

Az MSZP már hetekkel ezelőtt, Gyurcsány Ferenc pedig az új év első napjaiban jelentette be, hogy közös egyéni jelöltekkel, közös listával és közös miniszterelnök-jelölttel kell majd 2022-ben kiállni a Fidesszel és Orbán Viktorral szemben. Ezzel együtt a közvéleményben megjelent egy másik forgatókönyv, amely – kiküszöbölve az ellentéteket – két listáról szólt: egy MSZP–DK–Párbeszéd-, illetve egy Momentum–Jobbik–LMP-listáról.

A szocialisták és a DK-sok legfontosabb érve az „egy az egy ellen” konstrukció sikeressége, de azért más érvük is van. Ha ugyanis még a listában sem tudnak megegyezni a pártok – mondták –, hogyan lennének képesek elhitetni a választókkal, hogy a közös kormányzás működhet.

(…)

Kulcskérdés, hogyan dönt a Momentum, ám a párt politikusaival folytatott beszélgetésekből az derült ki, hogy egyelőre nem akarnak állást foglalni. Információink szerint azonban egy belső mérésükből az derült ki, hogy szavazóik valamivel elutasítóbbak a Jobbikkal szemben, mint a DK-val.

Orbán bosszúja lesújt rátok | Magyar Hang

(…)

A Jobbik esetében is ugyanúgy kérdőjeles egyelőre, nyitottak lennének-e egy közös listára az MSZP-vel és a DK-val. (…) A pártban létező álláspont – és Jakab Péter frakcióvezető is ezt vallja –, hogy a kormányváltáshoz minden kormánykritikus szavazóra szükség van, ehhez pedig olyan politikusok kellenek, akik nem megosztják a társadalmat – még az ellenzéket is –, hanem „képesek újraegyesíteni a nemzetet”.

HIRDETÉS

Mivel érvel még a baloldal a közös lista mellett? Mi tolhatja a Momentumot az egy lista irányába és mi az, ami inkább ellene szól? Milyen irány rajzolódik ki a Jobbik kommunikációjából? Lehet-e közös miniszterelnök-jelölt? Működhet-e az előválasztás a kormányfő-jelölt esetében? A válaszokat megtalálja a Magyar Hang január 17-én megjelenő 2020/3. számában!

Hetilapunkat megvásárolhatja az újságárusoknál, valamint elektronikus formában a Digitalstandon! És hogy mit talál még a 2020/3. számban? Itt megnézheti!

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
Katona Mariann
Katona Mariann
A Magyar Hang belpolitikai újságírója

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

31,870lájkolóTetszik
3,054követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Sokk, lincshangulat, hergelés – Magyar Hang-ajánló

Páros Interjú Pálinkás Józseffel és Magyar Bálinttal, beszélgetés Hadházy Ákossal, valód nemzeti konzultáció. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Pár hét múlva lehet koronavírus-oltás – ígérik izraeli kutatók

Ha elkészülnek, még hátra van a vakcina engedélyeztetése és a piacra lépés. Izrael illetékes minisztere már most áttörésről beszél.