HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld A betegek elő...

A betegek elől lezárt kórtermek a dél-pesti kórházban

Kérjük, támogassa a Magyar Hangot...

és a szabad sajtó megmaradását! Olvasóink segítségére is szükségünk van, hogy még több riportot és tényfeltáró cikket közölhessünk. Részletek ITT.

HIRDETÉS

Üresen állt heteken keresztül a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház kardiológiai osztályán több kórterem is – értesült a Magyar Hang. Információnk szerint a háttérben ápoló- és orvoshiány állt. Az ügyet igyekeztek „házon belül” tartani, miután azonban elküldtük kérdéseinket az intézménynek, újra irányítottak betegeket az addig nem használt ágyakba. Pedig a szakemberhiány érdemben nem javult.

HIRDETÉS

A szakápolók és orvosok hiánya nem egyedülálló jelenség. A Magyar Hang információi szerint múlt év decemberében azonban olyan szintűvé vált a probléma, hogy jobbnak látták, ha az I-es Belgyógyászati Osztályon – ahol a kardiológia és az angiológia működik – néhány kórterembe inkább nem fektetnek betegeket. (Akkoriban egyébként a Magyar Narancs is írt arról, hogy értesüléseik szerint a nővérhiány miatt be akarták zárni a belgyógyászat egy részét.)

Az intézkedést nem verték nagy dobra, úgy tudjuk, hogy „házon belül” igyekeztek kezelni a helyzetet. Ez lényegében azt jelentette, hogy a sürgősségi, illetve más osztályok, valamint a kardiológia munkatársain múlt, hogy bár a rendszer szerint volt üres ágyuk, mégse kelljen azokra beteget elhelyezni.

Lapunk munkatársa személyesen is meggyőződött arról, hogy valóban van ürességtől kongó kórterem az adott osztályon.

HIRDETÉS
Hat sebész mondott fel a Jahn Ferenc-kórházban | Magyar Hang

A „titkolózásban” közrejátszhatott az is, hogy éppen ezekben a napokban írta meg az Index: több sebész is beadta a felmondását. A kórháznak nyilvánvalóan nem jött volna jól, ha még egy, nehézségekről szóló hír kapcsolódott volna az intézményhez.

Lapunk már egy héttel ezelőtt elküldte kérdéseit a dél-pesti kórháznak, arról érdeklődve, hogy mennyi nővér és orvos hiányzik az osztályról, jelentették-e a problémát az Emberi Erőforrások Minisztériuma, illetve a központi szervek felé. Kíváncsiak voltunk arra is, hogy miként garantálható ilyen körülmények között, hogy minden beteg megkapja a szükséges ellátást.

Bár a kórháztól azt a tájékoztatást kaptuk, hogy megérkezett a levelünk, válaszokat egészen mostanáig nem kaptunk.

Információink szerint azonban nagyjából egy időben azzal, hogy a kórházban olvasták a kérdéseinket, újra elkezdték a betegeket fektetni az érintett kórtermekbe. Ám úgy, hogy érdemi változás az orvosok és ápolók számában nem történt.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

31,702lájkolóTetszik
3,047követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

A NER közepén állva – Magyar Hang-ajánló

Interjú Udvaros Dorottyával, kádári módszerekkel megosztott magyar közösségek és az Edda, ózdi és sályi riport. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Öt magyar van karanténban Tenerifén

A tiszteletbeli konzul kapcsolatban van két családdal, és még egy külügyi munkatárs utazott oda az ő segítésükre.