HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld „Az elvtelens...

„Az elvtelenségbe tartó járaton nincs végállomás”

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!

HIRDETÉS

Huszadrangú hír, nincs jelentősége – így vélekedett az LMP két korábbi társelnöke, Schiffer András és Hadházy Ákos arról, hogy a zöldpárt esetleg összeolvadhat a korábban éppen belőlük kiszakadt Párbeszéddel. A szintén egykor az LMP-t vezető Szél Bernadett ugyanakkor arról beszélt lapunknak, hogy korábban ő – Karácsony Gergellyel együtt – már tett kísérletet erre.

A magyar politikatörténet szempontjából semmi jelentősége annak, ha egy mindig is mérhetetlen, illetve mára a klinikai halál állapotába került párt összeolvad – mondta a Magyar Hang megkeresésére Schiffer András. Arra a hírre reagált, miszerint felmerült az LMP és a Párbeszéd egyesülése: a Párbeszédet társelnökként vezető Karácsony Gergely vetette ezt fel, de az LMP vezetői sem zárkóztak el az elképzeléstől.

HIRDETÉS
HIRDETÉS
Újra egyesül az LMP és a Párbeszéd? | Magyar Hang

Schiffer András szerint egykori pártjában az elmúlt három évben minden létező elvet felrúgtak. Mint mondta, őket és az ellenzéki oldal másik mikropártját is kizárólag egzisztenciális érdekek motiválják, az, hogy ketten együtt könnyebben tudnak majd különféle pozíciókért alkudozni. – Az elvtelenségbe tartó járaton nincs végállomás – fűzte hozzá. Schiffer Andrást – megfogalmazása szerint – inkább az lepi meg, hogy nem az összes ellenzéki párt fuzionál és még nem alakították meg Gyurcsány Ferenc álmát, a közös demokrata pártot. Hiszen a „versenyorbánozás” zajlik csak, azon túl már semmi sem különbözteti meg őket.

A korábban ugyancsak az LMP-t vezető Szél Bernadett lapunknak azt mondta: annak van értelme, hogy egy erős zöldpárt legyen Magyarországon, ne pedig több, egymással rivalizáló kicsi formáció. Felidézte, hogy a 2018-as országgyűlési kampány kezdetén Karácsony Gergellyel ezt már megpróbálták összehozni, de akkoriban erre nem volt fogadókészség. – Azóta sok minden megváltozott – mondta, hozzátéve, hogy a korábbi évekkel szemben ma már a világ a klímaváltozástól hangos.

HIRDETÉS

Hadházy Ákos, az LMP korábbi társelnöke huszadrangú hírnek nevezte kérdésünkre az esetleges összeolvadásról szóló felvetést. Szerinte ugyanis nem az a fontos, hogy mennyi párt van. – A 2022-es választás szempontjából két fontos dolog van: elfogadják-e a játékszabályokat és lesz-e elég önkéntes. Utóbbi szerinte nincs, de jelenleg egyik pártban sem, így az LMP-ben vagy a Párbeszédben sem.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS
Katona Mariann
Katona Mariann
A Magyar Hang belpolitikai újságírója

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,945lájkolóTetszik
3,639követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Nem fogok meghátrálni” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Máté Gáborral és Körömi Attilával. Látogatóban a papból lett polgármesternél. Riport a halálra ítélt Csicsali vonatról. Keresse a Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

A mama nem adja fel

A büdi cigánytelepen élő Margó nagyi és népes családja számára az elmúlt hónapokban a vírus volt a legkisebb gond. Riport.