HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Súlyos veszél...

Súlyos veszélyben a hulladékszállítás Budapesten

Kérjük, támogassa a Magyar Hangot...

és a szabad sajtó megmaradását! Olvasóink segítségére is szükségünk van, hogy még több riportot és tényfeltáró cikket közölhessünk. Részletek ITT.

HIRDETÉS

Az állami NHKV Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. – közkeletű nevén kukaholding – továbbra sem utalt ki a Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Zrt.-nek a budapestiektől tavaly szemétdíj címén beszedett mintegy 27 milliárd forintból legalább tízmilliárd forintot – írja a Népszava Tüttő Kata városüzemeltetésért felelős főpolgármester-helyettesre hivatkozva.

HIRDETÉS

A lapnak Mártha Imre, az FKF érdemi irányítását végző új felügyelőbizottsági elnöke is megerősítette, hogy a cég kasszája változatlanul üres, az utolsó tartalékok február elejéig-közepéig tartanak ki. Mint mondta, jogilag egy csütörtökön nyilvánosságra hozott képlet tette kiszámlázhatóvá a tavalyi év utolsó negyedét az NHKV-nak. Mivel az FKF a maga részéről az ehhez szükséges összes ügyféladatot elküldte a kukaholdingnak, a fizetésnek már semmi akadályát nem látja.

Mártha Imre azt is elmondta, hogy az NHKV további adatok – például útelszámolások, mérési kimutatások – egyeztetését kéri, és mivel ezek a nyilvántartások éjjel-nappal készülnek, a számla befogadása és így a fővárosi hulladékszállítás fenntartása az NHKV részéről is igényel némi rugalmasságot. Ennek érdekében a hét elején számos tárgyalás várható.

Eközben Fürjes Balázs arról beszélt az ATV-nek, hogy nem kaptak számlát, ezért nem fizet a kukaholding a fővárosnak. A Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár szerint amint megtörténik az adategyeztetés, kifizetik a 2019-ből fennmaradt 10 milliárdos összeget az FKF-nek.

HIRDETÉS

Karácsony Gergely főpolgármester múlt pénteken már azt mondta, van rá esély, hogy a főváros hozzájusson a kukaholding által eddig visszatartott pénzhez. A probléma azonban ettől még mindig fennáll, hiszen az NHKV létét az élet semmilyen szinten nem igazolta szerinte, a működése értelmetlen, így annak megszüntetéséért küzdenek. Megfogalmazása szerint szeretnék elkerülni, hogy február közepén a szemét borítsa be Budapestet.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

31,685lájkolóTetszik
3,046követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

A NER közepén állva – Magyar Hang-ajánló

Interjú Udvaros Dorottyával, kádári módszerekkel megosztott magyar közösségek és az Edda, ózdi és sályi riport. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek