HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld LMP–Párbeszéd...

LMP–Párbeszéd-egyesülés? A szocialisták is megszólaltak

Kérjük, támogassa a Magyar Hangot...

és a szabad sajtó megmaradását! Olvasóink segítségére is szükségünk van, hogy még több riportot és tényfeltáró cikket közölhessünk. Részletek ITT.

HIRDETÉS

Az MSZP már a 2018-as európai parlamenti választás óta lényegében szövetségben működik a Párbeszéddel, így nyilvánvalóan őket is érinti, ha a Karácsony Gergely vezette párt valóban összeáll bármilyen módon is az LMP-vel. Az ügy azért is érdekes, hiszen éppen Karácsony Gergely vetette fel ezt az ötletet, bár az LMP vezetői sem nyilatkoztak túl elutasítóan. Kendernay János, a zöldpárt társelnöke előremutatónak, míg Ungár Péter megfontolandónak nevezte a főpolgármester javaslatát.

HIRDETÉS

Az MSZP pártigazgatója a Magyar Hang megkeresésére annyit mondott, hogy természetesen tiszteletben tartják Budapest főpolgármesterének és egyben a Párbeszéd társelnökének véleményét. – A 2022-es kormányváltás a fontos, mindenben, ami ezt segíti, partnerek leszünk – mondta Molnár Zsolt. A politikus hozzátette azt is, hogy amennyiben a Párbeszéd és az LMP valamilyen módon egyesülni akar, akkor azt a szocialisták elfogadják és együtt fognak velük működni. Ráadásul egy ilyen esetleges változás – szavai szerint – nem nehezíti az MSZP és a Párbeszéd együttműködését.

Az MSZP azért is tudja könnyen képviselni ezt az álláspontot, hiszen a 2022-es országgyűlési választásra teljes ellenzéki együttműködést sürgetnek, közös listával, közös egyéni jelöltekkel és közös miniszterelnök-jelölttel. Egy ilyen konstrukcióban elhanyagolható lehet az, hogy az LMP és a Párbeszéd a jövőben egy pártot alkot-e, vagy valahogyan szövetségre lép.

„Az elvtelenségbe tartó járaton nincs végállomás” | Magyar Hang

Ugyanakkor az már más kérdés, miként csapódhat le a párton belül az, ha a Párbeszéd, amellyel az elmúlt időszakban szoros szövetség alakult ki, másfelé kacsintgat. A legutóbbi parlamenti választáson ugyanis – amikor már együtt indultak – aligha tudott volna a Párbeszéd önállóan bekerülni az Országgyűlésbe, hiszen a közvélemény-kutatások nem igazán mutattak erre esélyt. Az is igaz, hogy az MSZP-nek viszont jól jött, hogy Botka László után Karácsony Gergely személyében tudtak miniszterelnök-jelöltet állítani.

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
Katona Mariann
Katona Mariann
A Magyar Hang belpolitikai újságírója

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

31,450lájkolóTetszik
3,045követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

A NER közepén állva – Magyar Hang-ajánló

Interjú Udvaros Dorottyával, kádári módszerekkel megosztott magyar közösségek és az Edda, ózdi és sályi riport. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

A használt, kidobásra ítélt matracokkal menekültek millióit lehetne etetni

Ideje lenne kormányzati támogatást is adni a földön kívüli létformák kutatására; a briteknél 2050-ig kivezeteik a gázfűtést; kísérleti temetkezési típus csökkentheti a széndioxid-kibocsátást – e heti tudományos lapszemlénk.

Kampányszünet?