HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld LMP–Párbeszéd...

LMP–Párbeszéd-egyesülés? A szocialisták is megszólaltak

Nyugalom csomag

Legyen Ön is előfizetőnk, most akár egy hónapra is otthonába rendelheti a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti ITT! Köszönjük!

HIRDETÉS

HIRDETÉS

HIRDETÉS

Az MSZP már a 2018-as európai parlamenti választás óta lényegében szövetségben működik a Párbeszéddel, így nyilvánvalóan őket is érinti, ha a Karácsony Gergely vezette párt valóban összeáll bármilyen módon is az LMP-vel. Az ügy azért is érdekes, hiszen éppen Karácsony Gergely vetette fel ezt az ötletet, bár az LMP vezetői sem nyilatkoztak túl elutasítóan. Kendernay János, a zöldpárt társelnöke előremutatónak, míg Ungár Péter megfontolandónak nevezte a főpolgármester javaslatát.

Az MSZP pártigazgatója a Magyar Hang megkeresésére annyit mondott, hogy természetesen tiszteletben tartják Budapest főpolgármesterének és egyben a Párbeszéd társelnökének véleményét. – A 2022-es kormányváltás a fontos, mindenben, ami ezt segíti, partnerek leszünk – mondta Molnár Zsolt. A politikus hozzátette azt is, hogy amennyiben a Párbeszéd és az LMP valamilyen módon egyesülni akar, akkor azt a szocialisták elfogadják és együtt fognak velük működni. Ráadásul egy ilyen esetleges változás – szavai szerint – nem nehezíti az MSZP és a Párbeszéd együttműködését.

Az MSZP azért is tudja könnyen képviselni ezt az álláspontot, hiszen a 2022-es országgyűlési választásra teljes ellenzéki együttműködést sürgetnek, közös listával, közös egyéni jelöltekkel és közös miniszterelnök-jelölttel. Egy ilyen konstrukcióban elhanyagolható lehet az, hogy az LMP és a Párbeszéd a jövőben egy pártot alkot-e, vagy valahogyan szövetségre lép.

„Az elvtelenségbe tartó járaton nincs végállomás” | Magyar Hang

Ugyanakkor az már más kérdés, miként csapódhat le a párton belül az, ha a Párbeszéd, amellyel az elmúlt időszakban szoros szövetség alakult ki, másfelé kacsintgat. A legutóbbi parlamenti választáson ugyanis – amikor már együtt indultak – aligha tudott volna a Párbeszéd önállóan bekerülni az Országgyűlésbe, hiszen a közvélemény-kutatások nem igazán mutattak erre esélyt. Az is igaz, hogy az MSZP-nek viszont jól jött, hogy Botka László után Karácsony Gergely személyében tudtak miniszterelnök-jelöltet állítani.

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
Katona Mariann
Katona Mariann
A Magyar Hang belpolitikai újságírója

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,734lájkolóTetszik
3,482követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Néha inkább befogtam a számat” – Magyar Hang-ajánló

Trianon 100, interjú Gerendai Károllyal, vendégmunkások Balástyán. Keresse a Magyar Hangot, digitálisan is!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Eperidők

Minden fontosnak meg kell, hogy legyen a ciklikussága. Az epernek, a dinnyének, a hónapos reteknek, a hagymaszárnak, az újkrumplinak, a káposztának.