HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Átszállással ...

Átszállással lenne csak elérhető Bicske a felcsúti vonalon?

Nyugalom csomag

Legyen Ön is előfizetőnk, most akár egy hónapra is otthonába rendelheti a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti ITT! Köszönjük!

HIRDETÉS

Nem tettek le a felcsúti Puskás Akadémia és Bicske közötti vasúti összeköttetés megteremtéséről. A MÁV ugyanis megrendelte a Felcsút Puskás Akadémia és Bicske állomások közötti vasútvonal forgalmi, illetve erősáramú szimulációs modelljének elkészítését, és ennek eredményeiről egy tanulmányterv összeállítását 11 millió forintért. Az erről szóló szerződést a G7.hu gazdasági hírportál szúrta ki a MÁV szerződéseit összegző dokumentumban.

Mint írják, a fejlemény azért furcsa, mert a felcsúti akadémia és az alcsútdobozi arborétum között keskenynyomtávú kisvasútvonalat építettek. Ezt különben 2016 áprilisában adták át. A Vál-völgyi Kisvasút meghosszabbítását Bicskéig – illetve a másik irányba, Lovasberényig – Orbán Viktor miniszterelnök is szorgalmazta.

HIRDETÉS
Kisvasút, vagy amit akarok | Magyar Hang

A MÁV Zrt. azonban most villamosított nagyvasút modelljének elkészítésére adott megrendelést Bicskéig. Ennek magyarázata egy másik irat tartalma lehet. Eszerint ugyanis a MÁV a „Bicske–Felcsút Puskás Akadémia felhagyott nyomvonalon új, normál nyomtávon járható 25 kilovolt rendszerben villamosított vasútvonal tervezését” kapta feladatul. Mint a portál írja, a vasút a Puskás Akadémia megállójától villamosított nagyvasútként folytatódhatna. Vagyis ha valamikor megépül a villamos vonal, a futballklub megállójánál át kellene szállniuk a Bicskére tartóknak.

A portál megjegyezte, hogy eredetileg Felcsút és Alcsút között is normál nyomtávú vasutat terveztek, de aztán végül kisvasút lett belőle.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

HIRDETÉS
Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

35,762lájkolóTetszik
3,172követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Nagyon súlyos és hosszú válság jön” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Róna Péterrel, Döbrentey Ildikóval és Levente Péterrel. Együtt kell élnünk a fenyegetéssel? Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Rendészeti vasszigorral fékezte le a pestist a Habsburg-adminisztráció Magyarországon

Hogyan és mennyire sikeresen védekeztek a fertőző betegségekkel szemben a modern infektológia megjelenése előtt?

Ahogy lehet