HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Átszállással ...

Átszállással lenne csak elérhető Bicske a felcsúti vonalon?

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!

HIRDETÉS

Nem tettek le a felcsúti Puskás Akadémia és Bicske közötti vasúti összeköttetés megteremtéséről. A MÁV ugyanis megrendelte a Felcsút Puskás Akadémia és Bicske állomások közötti vasútvonal forgalmi, illetve erősáramú szimulációs modelljének elkészítését, és ennek eredményeiről egy tanulmányterv összeállítását 11 millió forintért. Az erről szóló szerződést a G7.hu gazdasági hírportál szúrta ki a MÁV szerződéseit összegző dokumentumban.

Mint írják, a fejlemény azért furcsa, mert a felcsúti akadémia és az alcsútdobozi arborétum között keskenynyomtávú kisvasútvonalat építettek. Ezt különben 2016 áprilisában adták át. A Vál-völgyi Kisvasút meghosszabbítását Bicskéig – illetve a másik irányba, Lovasberényig – Orbán Viktor miniszterelnök is szorgalmazta.

Kisvasút, vagy amit akarok | Magyar Hang

A MÁV Zrt. azonban most villamosított nagyvasút modelljének elkészítésére adott megrendelést Bicskéig. Ennek magyarázata egy másik irat tartalma lehet. Eszerint ugyanis a MÁV a „Bicske–Felcsút Puskás Akadémia felhagyott nyomvonalon új, normál nyomtávon járható 25 kilovolt rendszerben villamosított vasútvonal tervezését” kapta feladatul. Mint a portál írja, a vasút a Puskás Akadémia megállójától villamosított nagyvasútként folytatódhatna. Vagyis ha valamikor megépül a villamos vonal, a futballklub megállójánál át kellene szállniuk a Bicskére tartóknak.

A portál megjegyezte, hogy eredetileg Felcsút és Alcsút között is normál nyomtávú vasutat terveztek, de aztán végül kisvasút lett belőle.

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,948lájkolóTetszik
3,639követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Nem fogok meghátrálni” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Máté Gáborral és Körömi Attilával. Látogatóban a papból lett polgármesternél. Riport a halálra ítélt Csicsali vonatról. Keresse a Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Kötöttfogás 95. – A „nagyvonalú” NER

A műsorvezető Lukács Csaba, beszélgetőtársai pedig Csintalan Sándor, Konok Péter, Pulai András és Reichert János.

A mama nem adja fel