HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Beneda Attila...

Beneda Attila próbálta megnyugtatni az ENSZ-bizottság tagjait a roma kártérítések ügyében

Kérjük, támogassa a Magyar Hangot...

és a szabad sajtó megmaradását! Olvasóink segítségére is szükségünk van, hogy még több riportot és tényfeltáró cikket közölhessünk. Részletek ITT.

HIRDETÉS

Az ENSZ Gyermekjogi Bizottságának mai ülésén is szóba került, hogy a kormány nem fizetné ki a gyöngyöspatai cigány fiataloknak a szegregált oktatás miatt megítélt kártérítést, ehelyett természetben „fizetne”, többek között képzéssel, oktatással. A kérdést, miszerint igazak-e az erről szóló hírek, a magyar kormányt képviselő Beneda Attila család- és ifjúságpolitikáért felelős helyettes államtitkár kapta egy dél-afrikai delegálttól.

HIRDETÉS

A 444.hu által ismertetett videó szerint Beneda azt mondta, szeretne mindenkit teljességgel megnyugtatni, hogy „a magyar kormány természetesen tiszteletben tartja a független magyar bíróságok döntését”.

Fidesz: igazságos a gyöngyöspataiak oktatással történő kártérítése | Magyar Hang

Majd hozzátette, „Mindenképpen szeretnénk elkerülni […], hogy a Kúria döntése által keletkezett bármilyen pénzbeli vagy természetbeni kifizetés ne a gyerekekhez jusson”. Egyébként jelenleg is folynak egyeztetések a kormány és az érintettek között az ügyben – jegyezte meg.

Ismeretes, a közelmúltban Orbán Viktor miniszterelnök elfogadhatatlannak nevezte, hogy közel 100 millió forintos kártérítést ítéltek meg szegregáció miatt. A kormányfő szerint így pénzt adnának a semmiért.

HIRDETÉS

Közben a Gyöngyöspatai Roma Nemzetiségi Önkormányzat azt közölte, hogy ma több gyöngyöspatai is feljelentést tett a rendőrségen, miután névtelen fenyegetéseket kaptak.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

31,203lájkolóTetszik
3,029követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Rá kell venni az embereket, hogy gondolkodjanak – Magyar Hang-ajánló

Interjú Kovács Lászlóval, Nényei Pállal, Erős Antóniával és Szellő Istvánnal. Portré Varga Mihályról. Keresse a lapot az újságárusoknál!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Farkasszemet néztek a romák a Mi Hazánk demonstrációján résztvevőkkel – Videóval

A párt erődemonstrációján résztvevők Miskolcról Sályra akartak eljutni, amikor szembetalálták magukat több száz romával.

Riadó!