Kubatov azzal nyugtathatta Borkait, hogy szexvideója nem lesz hatással karrierjére

Kubatov azzal nyugtathatta Borkait, hogy szexvideója nem lesz hatással karrierjére

Borkai Zsolt, Győr polgármestere és Orbán Viktor miniszterelnök július 4-én (Fotó: Facebook/Borkai Zsolt hivatalos oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Egy évvel az önkormányzati választás előtt a Fidesz vezérkara már tudott Borkai Zsolt adriai szexvideójának létezéséről – derül ki az Index cikkéből, amely a volt győri polgármester rendőrségen tett tanúvallomását ismerteti. A volt fideszes politikust a videó ügyében zsarolás miatt indult eljárás miatt hallgatták meg.

Borkai Zsolt az őt és az üzleti köreit orgia közben megörökítő videó létezéséről Kubatov Gábor pártigazgatótól értesült, amikor egy gyirmóti étteremben találkoztak. Ekkor – a tanúvallomás szerint – azt mondta neki Kubatov, hogy a kampányban valószínűleg elő fog kerülni a felvétel, de „ez magánügy, sem Borkai politikai karrierjére, sem a Fideszre nem jelent veszélyt”. Sőt, Borkai arra is utalt, hogy Orbán Viktor miniszterelnöknek, pártelnöknek is van tudomása a videóról. Egy Kubatovval történt másik találkozás alkalmával ugyanis a pártigazgató azt mondta neki, hogy a „főnök” szerint is magánügy, ami történt, és nyugodjon meg, mert ha az önkormányzati választási kampányban előkerül az ügy, akkor azt a „jobboldali médiában blokkolni fogják”.

A videón mulató Rákosfalvy Zoltán ügyvéd közben azt is megpróbálta kideríteni, kiknél lehet az eredeti felvétel. Ebben Kubatov köréhez közel állók segítették. A tanúvallomás alapján a portál azt írja, hogy többször eladhatták a felvételt (abból több részlet is keringhetett), de az biztos, hogy egy diósdi férfi tízmillió forintot kapott érte. A pénzt az orgia résztvevői dobták össze, az ügyletet Rákosfalvy Zoltán egyik ügyvéd partnere papírozta le.

Borkai után: választásra készül Győr, interjút adtak a polgármester-jelöltek | Magyar Hang

Az Index arról is ír, hogy a felvételt a Borkaival és körével mulató egyik nő készíthette. A megrendelő pedig egy olyan pár lehetett, aki elszámolási vitába keveredett Rákosfalvyval, innen kerülhetett egy példány a diósdi férfihoz.

A videó miatt azért indult rendőrségi eljárás, mert Rákosfalvy feljelentést tett zsarolás miatt a videó nyilvánosságra kerülése után. A feljelentéshez pedig csatolták a diósdi férfivel kötött megállapodást is.

A tornászként olimpiai bajnok Borkai Zsoltot 2006-ban választották először Győr polgármesterévé. 2010 és 2014 között országgyűlési képviselője is volt a Fidesznek. Ugyancsak 2010-től hét éven át elnökként is vezette a Magyar Olimpiai Bizottságot.

2010 után a hozzá kapcsolódó üzleti kör – többen az adriai kéjtúrán is részt vettek – feltűnően jókor jutott hozzá több földterülethez, amely aztán az Audi-beruházás helyszíne lett. A 2018-as önkormányzati választás kampányában került elő az adriai hajón készült videó, amelyet az „Ördög ügyvédje” nevű szivárogtató oldal közölt részleteket. Az októberi választás után – amelyet az előkerült felvételek ellenére is megnyert Borkai – lemondott a polgármesteri tisztségéről. Ezért január 26-án, vasárnap új polgármesterválasztást tartanak a városban.