HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Megvan a Jobb...

Megvan a Jobbik új vezetése

Kérjük, támogassa a Magyar Hangot...

és a szabad sajtó megmaradását! Olvasóink segítségére is szükségünk van, hogy még több riportot és tényfeltáró cikket közölhessünk. Részletek ITT.

HIRDETÉS

Papírforma szerint Jakab Pétert választotta a Jobbik kongresszusa a párt elnöki posztjára a szombati tisztújító kongresszuson. Ez nem is volt igazán kérdés, hiszen az eddigi vezető Sneider Tamás már korábban bejelentette, hogy nem ambicionálja újra ezt a tisztséget.

HIRDETÉS

A nagyobb kérdést az jelentette, hogy vajon Jakab Péter saját csapatából mennyien lesznek alelnökök, vagyis az elnökségben megszerzik-e a többséget. Hiszen az utóbbi időben éles törésvonal rajzolódott ki a Jakab Pétert támogatók, illetve egy másik irány képviselői között, ez utóbbi kapcsán a nyilvánosságtól már visszavonult Szávay Istvánt, illetve a pártigazgatói posztról ugyan lemondott, de a választmányt még mindig vezető, komoly befolyással bíró Szabó Gábort szokták említeni.

Az Alfahir.hu értesülése szerint alelnök lett Z. Kárpát Dániel, Ander Balázs, Szilágyi György, Dudás Róbert, Lukács László György és Potocskáné Kőrösi Anita. Elnökhelyettes pedig Gyöngyösi Márton maradt. Így az elnökségbe kizárólag olyanok jutottak most be, akik Jakab Péter csapatát alkotják.

Jakab Péter az esti órákban, az eredmények kihirdetése után azt mondta, olyan csapatot kapott maga mellé, akikkel – „bizton állíthatja” – a Jobbik új irányt fog venni. Az egész napos kongresszusukon – mint fogalmazott – megállapodtak, hogy a Jobbiknak a jövőben érdemelvű pártnak kell lennie, mindenkinek meg kell adni az előrejutás lehetőségét, aki szorgalmas és tehetséges.

HIRDETÉS

A jövőről is beszélt, szavai szerint 2022-ig pedig úgy kell eljutnunk, hogy minden magyar embert meg kell tudjanak szólítani. Miközben fontosnak tartja az ideológiát, azt is kiemelte, hogy az emberek mindennapi ügyeire kell fókuszálniuk. – Minden tisztességes emberre számít a Jobbik, de nem számít a tisztességtelenekre – mondta.

Jakab Péter azt is kijelentette, hogy 2022-ig úgy kell eljutni, hogy az ország ne jusson vissza 2010 előttig. A Jobbik „történelmi felelőssége, hogy olyan ellenzéki együttműködés alakuljon ki, ami úgy képes leváltani az Orbán-kormányt, hogy ne hozza vissza azokat, akikre az emberek egyszer már nemet mondtak”. A konkrétan Gyurcsány Ferenccel való együttműködés kapcsán azt mondta, hogy van félmillió csalódott fideszes szavazó, és fel kell tenni azt a kérdést, hogy ők hajlandók-e Gyurcsány Ferencre szavazni. Szerinte nem.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
Katona Mariann
Katona Mariann
A Magyar Hang belpolitikai újságírója

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

31,329lájkolóTetszik
3,042követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

A NER közepén állva – Magyar Hang-ajánló

Interjú Udvaros Dorottyával, kádári módszerekkel megosztott magyar közösségek és az Edda, ózdi és sályi riport. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek