HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Óbuda polgárm...

Óbuda polgármestere szerint politikai okból menesztették a Szent Margit Kórház igazgatóját

Kérjük, támogassa a Magyar Hangot...

és a szabad sajtó megmaradását! Olvasóink segítségére is szükségünk van, hogy még több riportot és tényfeltáró cikket közölhessünk. Részletek ITT.

HIRDETÉS

Pénteken kora este közleményben jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi), hogy azonnali hatállyal, indoklás nélkül meneszti Kásler Miklós humánminiszter dr. Badacsonyi Szabolcsot, az Óbudai Szent Margit Kórház főigazgatóját. A kommunikéből kiderül, hogy „a biztonságos betegellátás, a zavartalan és törvényes működés érdekében” az Állami Egészségügyi Ellátó Központ javaslatára született a döntés.

HIRDETÉS

Óbuda-Békásmegyer tavaly októberben megválasztott polgármestere, Kiss László (MSZP) szintén közleményben reagált a lépésre. Mint tudatta, az Emmi döntésről előzetesen nem tájékoztatta a kerület önkormányzatát, véleményét nem kérte ki a kórház működésével kapcsolatban.

„Ennek a lépésnek szakmai oka nincs, kizárólag politikai okból történt, ezért a leghatározottabban tiltakozunk ellene. Politikai boszorkányüldözésnek tartjuk az egyeztetés és tájékoztatás nélküli felmentést. Pótcselekvés, amivel leplezni akarják az országos egészségügyi ellátás folyamatos ellehetetlenülését”

– fogalmazott a polgármester, aki szerint figyelmen kívül hagyták a III. kerületiek érdekeit, és nyilvánvalóvá tették, hogy az minisztériumnak a pillanatnyi politikai céljai fontosabbak az emberek színvonalas egészségügyi ellátásának biztosításánál.

Ahogy arról lapunk is beszámolt, december közepén hét sebész mondott fel az a Szent Margit Kórházban, miután a főigazgató elbocsátotta Imreh Domonkos főorvost. Imreh fontos szerepet játszott a bangladesi sziámi ikrek szétválasztásánál is. Kásler az elbocsátás után vizsgálatot rendelt el. Az ügyben megszólalt Csókay András, a bangladesi sziámi ikrek szétválasztását végző orvoscsoport vezetője is. Szerinte megindult az 50-es évek mintájára a kormánypárti és jó szakemberek kinyírása.

HIRDETÉS

„Elfogadhatatlan a farizeusi magatartás” | Magyar Hang

Csak akkor tudom sikeresnek tekinteni a sziámi ikrek szétválasztását, ha minkét gyermek felépül – mondja Csókay András. Az agysebész szerint a nyugati társadalmak elvesztették a feltámadásba vetett hitüket, ezért kezelik tabuként a halált. Halottak napja alkalmából beszélt gyermeke elvesztésének feldolgozásáról és a hit gyógyító erejéről.

A főigazgató a Magyar Nemzetnek küldött válasza szerint Imreh Domonkos már 2018 szeptemberében, vagyis jóval a döntést megelőzően tájékoztatást kapott arról, hogy a nyugdíjkorhatár elérésére tekintettel fel fogják menteni. A Magyar Nemzet szerint viszont már jóval előbb, nyáron megszületett a kormányrendelet, amely lehetővé tette volna a nyugdíjaskorú főorvos továbbfoglalkoztatását. – A Szent Margit Kórház tevékenységét politikamentesen, kizárólag a magas színvonalú betegellátás biztosítása érdekében végzi, ennek megfelelően a vezetői munkáltatói döntések meghozatalában sem játszhatnak szerepet politikai szempontok – írta az intézményvezető, Badacsonyi Szabolcs a lapnak.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

31,329lájkolóTetszik
3,042követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

A NER közepén állva – Magyar Hang-ajánló

Interjú Udvaros Dorottyával, kádári módszerekkel megosztott magyar közösségek és az Edda, ózdi és sályi riport. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek