HIRDETÉS
HIRDETÉS

Óbuda polgármestere szerint politikai okból menesztették a Szent Margit Kórház igazgatóját

Szerző: | 2020. január 25., 11:25 | Belföld

A budapesti Szent Margit Kórház épülete (Fotó: Wikimedia)

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Pénteken kora este közleményben jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi), hogy azonnali hatállyal, indoklás nélkül meneszti Kásler Miklós humánminiszter dr. Badacsonyi Szabolcsot, az Óbudai Szent Margit Kórház főigazgatóját. A kommunikéből kiderül, hogy „a biztonságos betegellátás, a zavartalan és törvényes működés érdekében” az Állami Egészségügyi Ellátó Központ javaslatára született a döntés.

Óbuda-Békásmegyer tavaly októberben megválasztott polgármestere, Kiss László (MSZP) szintén közleményben reagált a lépésre. Mint tudatta, az Emmi döntésről előzetesen nem tájékoztatta a kerület önkormányzatát, véleményét nem kérte ki a kórház működésével kapcsolatban.

„Ennek a lépésnek szakmai oka nincs, kizárólag politikai okból történt, ezért a leghatározottabban tiltakozunk ellene. Politikai boszorkányüldözésnek tartjuk az egyeztetés és tájékoztatás nélküli felmentést. Pótcselekvés, amivel leplezni akarják az országos egészségügyi ellátás folyamatos ellehetetlenülését”

– fogalmazott a polgármester, aki szerint figyelmen kívül hagyták a III. kerületiek érdekeit, és nyilvánvalóvá tették, hogy az minisztériumnak a pillanatnyi politikai céljai fontosabbak az emberek színvonalas egészségügyi ellátásának biztosításánál.

Ahogy arról lapunk is beszámolt, december közepén hét sebész mondott fel az a Szent Margit Kórházban, miután a főigazgató elbocsátotta Imreh Domonkos főorvost. Imreh fontos szerepet játszott a bangladesi sziámi ikrek szétválasztásánál is. Kásler az elbocsátás után vizsgálatot rendelt el. Az ügyben megszólalt Csókay András, a bangladesi sziámi ikrek szétválasztását végző orvoscsoport vezetője is. Szerinte megindult az 50-es évek mintájára a kormánypárti és jó szakemberek kinyírása.

„Elfogadhatatlan a farizeusi magatartás” | Magyar Hang

Csak akkor tudom sikeresnek tekinteni a sziámi ikrek szétválasztását, ha minkét gyermek felépül – mondja Csókay András. Az agysebész szerint a nyugati társadalmak elvesztették a feltámadásba vetett hitüket, ezért kezelik tabuként a halált. Halottak napja alkalmából beszélt gyermeke elvesztésének feldolgozásáról és a hit gyógyító erejéről.

A főigazgató a Magyar Nemzetnek küldött válasza szerint Imreh Domonkos már 2018 szeptemberében, vagyis jóval a döntést megelőzően tájékoztatást kapott arról, hogy a nyugdíjkorhatár elérésére tekintettel fel fogják menteni. A Magyar Nemzet szerint viszont már jóval előbb, nyáron megszületett a kormányrendelet, amely lehetővé tette volna a nyugdíjaskorú főorvos továbbfoglalkoztatását. – A Szent Margit Kórház tevékenységét politikamentesen, kizárólag a magas színvonalú betegellátás biztosítása érdekében végzi, ennek megfelelően a vezetői munkáltatói döntések meghozatalában sem játszhatnak szerepet politikai szempontok – írta az intézményvezető, Badacsonyi Szabolcs a lapnak.

Címkék: Állami Egészségügyi Ellátó Központ, Csókay András, Dr. Badacsonyi Szabolcs, Emmi, Fidesz, Imreh Domonkos, Kásler Miklós, Kiss László, MSZP, Óbuda–Békásmegyer, Szent Margit Kórház


HIRDETÉS
Kis Magyarország Dubajban

Kis Magyarország Dubajban

Sorra módosítja a koronavírus-járvány miatt a jövő évre halasztott dubaji világkiállítás magyar pavilonjára vonatkozó szerződéseit a megvalósításért felelős Expo 2020 Nonprofit Kft.

HIRDETÉS

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANG HETILAPRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Pin It on Pinterest