HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld „Kubatov-list...

„Kubatov-listákat” találtak az egri városházán

Nyugalom csomag

Legyen Ön is előfizetőnk, most akár egy hónapra is otthonába rendelheti a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti ITT! Köszönjük!

HIRDETÉS

HIRDETÉS

HIRDETÉS

Fénymásolt ajánlóívek és „Kubatov-listák” kerültek elő az egyik volt egri alpolgármester irodájából – írja az Egriügyek.hu. A híroldal szerint az íveket egy szekrényben ottfelejtett iratcsomó között találta meg a tavaly októberi önkormányzati választás óta már ellenzéki városvezetés.

A nyilvánosságra hozott képek szerint a dosszié többféle, a választások alkalmával jól hasznosítható listát tartalmaz. Akad, amelyiken az egri választópolgárok személyes adatai szerepelnek lakcímekkel, és a pártszimpátiájukra vonatkozó információkkal. Ezen kívül az aktivitásukat, lojalitásukat is feltüntették. Utóbbit például osztályozták (1-es a legelutasítóbb, a 7-es a leginkább elkötelezett). Akad irat, amely az adatok frissítését is feltételező információkat tartalmaz, olyanokat, mint hogy a felkeresett elköltözött-e, vagy időközben elhalálozott. Egy másik irat szerint azt is feljegyezték a választópolgárok neve és adatai mellé, hogy elmenne-e szavazni egy választás esetén. Akad a fideszes aktivisták teljesítményét összegző irat is, konkrétan, hogy mennyi ajánlást gyűjtöttek.

Megtalált lista Egerben (Fotó: egriugyek.hu)

Előkerült egy, a vélhetően az aktivisták által használt „érvelőkártya” is. A közölt kártya azt mutatja be, milyen érveket soroljanak a Fidesz–KDNP aktivistái arra a kifogásra, ha azt mondja nekik valaki, hogy „Egerben nem történt semmi a munkahelyek megtartása érdekében”. Erre az esetre például azt ajánlották, hogy mondják meg a „kétkedőknek”: 2007 és 2013 közötti összesen 35 milliárd forint uniós támogatást kaptak az egri munkaadók.

Előkerültek továbbá a portál szerint fénymásolatok olyan ajánlóívekről, amelyeken a 2014-es országgyűlési választási kampányban gyűjtöttek aláírásokat Nyitrai Zsolt fideszes képviselő részére. Márpedig a Helyi Választási Bizottság által hitelesített ajánlóíveket a gyűjtési időszak lejártával hiánytalanul vissza kell szolgáltatni a bizottságnak. A cikk szerint adódik tehát a kérdés: mit kerestek Nyitrai Zsolt 2014-es választási ajánlóíveinek fénymásolt példányai a 2019-ig fideszes vezetés alatt álló egri városházán.

HIRDETÉS

Mirkóczki Ádám, a város polgármestere szerint a Fidesznek egyetlen dolga van: bocsánatot kérni az egriektől.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,742lájkolóTetszik
3,487követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Néha inkább befogtam a számat” – Magyar Hang-ajánló

Trianon 100, interjú Gerendai Károllyal, vendégmunkások Balástyán. Keresse a Magyar Hangot, digitálisan is!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek