Százasával küldik az orvosi maszkokat Kínába és Ausztráliába

Százasával küldik az orvosi maszkokat Kínába és Ausztráliába

Fertőtlenítőszert szórnak önkéntesek a kínai Santung tartománybeli Csingtaóban 2020. január 28-án (Fotó: MTI/EPA)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Lapunk munkatársa a V. kerületi 5-ös számú postán szembesült vele, hogy valaki körülbelül tíz doboznyi orvosi maszkot ad fel Pekinge és a bozóttüzek sújtotta Ausztráliába.

A Magyar Hang is beszámolt róla, hogy hiány van Magyarországon az orvosi maszkokból. Múlt hét végén ugyanis az általában megszokott napi egy-kettőről ezres nagyságrendre ugrott a maszk-eladások száma, és több gyógyszertár is kiürült készleteiből.

A váratlan keresletnövekedés mögött a koronavírus áll, ám nem biztos, hogy magyar állampolgárok vásárolják fel a maszkokat. Lapunk munkatársa a V. kerületi 5-ös számú postán (ez a Bajcsy-Zsilinszky úton van) szembesült vele, hogy valaki körülbelül tíz doboznyi orvosi maszkot adott fel Pekingbe és Ausztráliába. Egy-egy dobozban legalább ötven orvosi maszk lehetett.

Több hazai gyógyszertárban már felvásárolták az orvosi maszkokat a koronavírus miatt | Magyar Hang

Vélhetőleg mindkét országban hiány lehet ezekből az eszközökből, hiszen Kínában december közepe óta egyre nagyobb méreteket ölt a járvány, Ausztráliában pedig a bozóttüzek okozta levegőszennyezettség miatt lehetnek ellátási gondok.

A kínai online platformokon egyébként sokat panaszkodnak az emberek a nem megfelelő ellátás miatt. A kórházak rendkívül telítettek, emiatt is döntött a kormány úgy, hogy pár nap alatt egy ezer fő befogadására alkalmas kórházat húznak fel Vuhanban.