Egy előállítás a fideszes tüntetésen

Egy előállítás a fideszes tüntetésen

Résztvevők a Niedermüller Péter (Demokratikus Koalíció) erzsébetvárosi polgármester lemondását követelő tüntetésen a VII. kerületi városháza előtt 2020. január 30-án (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Egy embert állított elő a rendőrség a csütörtök délutáni, Niedermüller Péter botrányt kavart mondatai miatt szervezett fideszes tüntetésen – derül ki a rendőrség tájékoztatásából. Ez volt az a rendezvény, ahol a gyűlölet és a kirekesztés ellen demonstráltak, eközben pedig újságírókat – így a HVG-s Hont Andrást, illetve a 444 stábját – inzultáltak.

A rendőrség közléséből úgy tűnik, hogy az előállítás nem ezek miatt az incidensek miatt történt. Az ügy hátteréről ugyanis azt írták, hogy a budapesti S. Ferenc a rendezvény szervezőjével szóváltásba keveredett, amely dulakodássá fajult. A férfi eközben a szervező kezében lévő hangtechnikai eszköz rúdjával a szervezőt megütötte, aki az ütéstől nyolc napon belül gyógyuló könnyű sérüléseket szenvedett.

Videón, ahogy újságírókat lökdöstek, inzultáltak a Fidesz gyűlölet elleni tüntetésén | Magyar Hang

A támadót a rendőrök a helyszínen elfogták és előállították a VII. kerületi Rendőrkapitányságra. Garázdaság vétség megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

A demonstrációt azután szervezték, hogy lapunk beszámolt a DK-s Niedermüller Péternek az ATV-ben elhangzott mondatairól. A kirekesztés elleni tüntetés egyik fő szónoka Bayer Zsolt volt.