Tizenöt év fegyház a fideszes képviselő gyilkosának

Tizenöt év fegyház a fideszes képviselő gyilkosának

A Balla Irma debreceni fideszes önkormányzati képviselő meggyilkolásával vádolt D. Lajos (háttal) a Debreceni Ítélőtábla tárgyalótermében 2020. február 3-án. D. Lajost jogerősen tizenöt év fegyházbüntetésre ítélte a táblabíróság (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Jogerősen tizenöt év fegyházbüntetésre ítélte a Balla Irma debreceni fideszes önkormányzati képviselő meggyilkolásával vádolt férfit hétfőn a Debreceni Ítélőtábla – közölte a táblabíróság szóvivője az MTI-vel.

Fórizs Ildikó elmondta: a tábla jóváhagyta a Nyíregyházi Törvényszék elsőfokú ítéletét, de nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés helyett nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntettének kísérletében találta bűnösnek D. Lajost. A vádlott feltételesen sem bocsátható szabadlábra.

D. Lajos a debreceni fideszes önkormányzati képviselő szomszédjában történő építkezésen dolgozott segédmunkásként, és 2007. április 6-a estéjén is a környéken tartózkodott. Úgy döntött, hogy kifosztja az egyedül élő asszonyt, ezért a kerítést megbontva, egy feszítővas segítségével bemászott az udvarra. A zajra a nő felébredt, mire D. Lajos agyonverte őt a feszítővassal. Eközben alkarjával leszorította a képviselő nyakát, akinek halálát is gégesérülés okozta.

A gyilkosság miatt korábban az áldozat fiát első fokon 12 év fegyházra ítélték, de másodfokon új eljárást rendeltek el, majd felmentették.