Átszervezésre hivatkozva váltották le a Honvédkórház vezetőjét

Átszervezésre hivatkozva váltották le a Honvédkórház vezetőjét

Honvédkórház (Fotó: Facebook/Honvédkórház)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A 444.hu arról írt, hogy dr. Jákó Kingát, a Honvédkórház októberben kinevezett orvosigazgatóját nemzetbiztonsági okokból váltották le. A honvédelmi miniszter szerint átszervezés zajlik, de munkájára a jövőben is számítanak.

A Honvédkórház orvosigazgatójának megbízását – a próbaidő lejártával – Benkő Tibor honvédelmi miniszter megszüntette – olvasható a Honvédelmi Minisztérium közleményében, amely szerint a leváltott vezető a munkáját az intézményben folytatja tovább, szakértelmére a kórház vezetése a jövőben is számít.
A tárcavezető éves értékelő és feladatszabó vezetői értekezletén kedden, Budapesten szólt arról is, hogy a budapesti honvédkórház egy szervezeti átalakítás előtt áll. – Kiemelt helyet kívánnak elfoglalni a magyar egészségügy fejlesztésében – jelentette ki Benkő Tibor az MTI tudósítása szerint.

A 444.hu arról írt, hogy dr. Jákó Kingát, a Honvédkórház októberben kinevezett orvosigazgatóját nemzetbiztonsági okokból váltották le. A cikk szerint a főparancsnok erről a csütörtöki minisztériumi látogatása során szerezhetett tudomást – legalábbis a 444 szerint ezzel indokolták a menesztést a pénteki vezetői értekezleten.

Ágyi poloskák ütöttek tanyát a Honvédkórházban | Magyar Hang

Jákó korábban a Semmelweis Egyetem orvosszakmai, finanszírozási és minőségbiztosítási igazgatója volt, majd nyolc év után, 2014-ben az Országos Vérellátó Szolgálat (OVSZ) főigazgatója lett, ahonnan 2016-ban távozott. 2019 őszén lett a Honvédkórház orvosigazgatója.

A 444.hu azt írja, hogy Jákó Kingának az Állami Egészségügyi Ellátó Központ Alap Működési Nyilvántartója szerint nincsen semmiféle szakvizsgája és az általános orvosi működési engedélye is már 2008-ban lejárt. A lap szerint a helyét ideiglenes jelleggel a fogorvos végzettségű Muzsay Ildikó veheti át, míg nem találnak megfelelő végzettséggel és tudományos fokozattal rendelkező orvosigazgatót.